Pražská derby sokolům body nevynesla

7. 12. 2020

Muži A

5 minut čtení

Ani proti Spartě a ani proti Tatranu sokolové neuspěli. Na Podvinném Mlýně sice v neděli vedli nad domácími sparťany postupně 2:0, 3:2 a 4:3, o vedení ale v závěrečné části přišli a padli 4:5. V televizním duelu s Tatranem museli Vinohradští dohánět manko už od začátku a nakonec v závěru střetnutí pouze zdramatizovali. Prohru 5:8 však neodvrátili.

Vinohradští dali zavzpomínat na loňský zápas na Podvinném Mlýně, ve kterém měli rovněž skvělý vstup do utkání, v obou případech to ale nakonec ziskem bodů neskončilo. Ve čtvrté minutě po střele z výběhu otevřel skóre Petr Hartman. Na konci druhé části pak využil nepřesné Juhovy přihrávky Jan Svoboda a zvýšil na 2:0.

Spartě se vydařil začátek prostředního dějství a po dvou slepených brankách se dostala zpět do hry. Sokolové ale ještě dvakrát dokázali odskočit o gól. Na 3:2 dával po skvělé přesilovkové kombinaci Ondřej Stuchlík a na vyrovnávací trefu Kolstrunka odpověděl díky výborně zahrané standardní situaci Martin Skřivánek, který zpoza branky nachytal brankáře Beneše.

Třetí část ale patřila domácím. Lukáš Ujhelyi a Radim Křenek zužitkovali početní výhody domácích a Sparta nakonec vyhrála 5:4. Právě úspěšně přesilovky se ukázaly jako klíčové. Sparťané totiž využili všechny tři a dokráčeli k cennému triumfu.

Sparta Praha – TJ Sokol Královské Vinohrady 5:4 (0:2, 3:2, 2:0)

Branky a nahrávky: 22. M. Krbec (Zeman), 25. Dom. Beneš (Kolstrunk), 30. Kolstrunk (Zouzal), 49. Ujhelyi (Křenek), 53. Křenek (Zouzal) – 4. Hartman (Cabejšek), 18. Svoboda, 28. O. Stuchlík (Gregor), 37. Skřivánek (Hartman). Rozhodčí: Valenta, Žďárský. Vyloučení: 2:3. Využití: 3:1. Hráno bez diváků.

Sestava SKV: Šantora - Jelínek, Čuda, O. Stuchlík (C), Vnuk, Fiala, Lanc - Cabejšek, Skřivánek, Hartman - Svoboda, Strachota, Bína - Procházka, Z. Stuchlík, Gregor. Trenéři: Kotlas, Bouša.


Tatran nastoupil do utkání v pohodě a měl převahu. Nutno však podotknout, že mu to Vinohradští svou nedisciplinovaností dost ulehčili. V páté minutě totiž dostali hosté příležitost zahrát si dvojnásobnou přesilovku. Po pár vteřinách ji využil Martin Šindelář. O chvíli později se po krásné kombinaci hostů prosadil Petr Brautferger a vydařenou pasáž z pohledu Střešovic korunoval gólem Tomáš Navrátil.

Až pak se poprvé prosadili sokolové. Pár vteřin před sirénou utekl hostující obraně Mcihal Strachota a rutinérsky zakončil. Střešovičtí však i nadále navyšovali skóre a v úvodu třetího dějství vedli už 6:2. Až v závěru se sokolům povedlo trochu vylekat obranu soupeře. Pět minut před koncem Martin Skřivánek zužitkoval skvělou přihrávku od Zbyňka Stuchlíka a snížil.

Na trefu Vinohrad sice odpověděl Filip Langer nekompromisní ránou z patnácti metrů, pak se ale opět dokázali prosadit domácí. A znovu to bylo při hře bez brankáře, tentokráte se zapsal do střelecké listiny Lukáš Gregor. Stejný scénář se opakoval ještě jednou. Langer o chvíli později přidal svůj druhý zásah v zápase (čtvrtou asistenci zapsal s přehledem hrající Ondřej Němeček), definitivně poslední slovo však měli sokolové.

Hartman využil nepozornosti hostující obrany, našel před brankou volného Skřivánka a ten vsítil svůj druhý gól v utkání. Vinohrady tak prohrály s Tatranem 5:8 a připsaly si už čtvrtou porážku za sebou. Nejlepším hráčem domácích byl s 24 úspěšnými zákroky brankář Jiří Buchta, který vůbec poprvé zasáhl do letošní sezony a solidně držel naděje Vinohradských nad vodou.

O nadcházejícím víkendu se sokolové nejprve v sobotu 12. prosince střetnou doma s Mladou Boleslaví a v neděli 13. prosince zamíří na hřiště Vítkovic. Oba zápasy jsou na programu od 16 hodin.

TJ Sokol Královské Vinohrady – Tatran Teka Střešovice 5:8 (1:3, 1:2, 3:3)

Branky a nahrávky: 20. Strachota, 23. Bína (Skřivánek), 55. Skřivánek (Z. Stuchlík), 58. Gregor (Strachota), 60. Skřivánek (Hartman) – 5. Šindelář (Pánek), 13. Brautferger (Němeček), 18. Navrátil (Novotný), 21. Meliš (Němeček), 36. Havlas (Brautferger), 45. Sládeček (Šindelář), 57. Langer (Němeček), 58. Langer (Němeček). Rozhodčí: Varga, Bališ. Vyloučení: 3:2. Využití: 1:2. Hráno bez diváků.

Sestava SKV: Jiří Buchta - Jelínek, Čuda, Fiala, Lanc, O. Stuchlík (C), Vnuk - Procházka, Z. Stuchlík, Gregor - Cabejšek, Skřivánek, Hartman - Svoboda, Strachota, Bína. Trenéři: Kotlas, Bouša.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.