Pozápasové ohlasy: Spartě pomohly přesilovky, Tatran drama nepovolil

8. 12. 2020

Muži A

3 minuty čtení

Dva zápasy, dvě porážky. Sokolové proti Spartě a Tatranu neukořistili ani bod. Zejména nedělní duel na Podvinném Mlýně však může svěřence koučů Kotlase a Bouši velmi mrzet. Nad městským rivalem totiž Vinohradští třikrát vedli, přesto nezískali ani bod. Proti Tatranu museli dotahovat už od začátku a favorit si nakonec nenechal výhru utéct.

Na Spartě rozhodly přesilovky

Sokolové vstoupili do duelu se Spartou dobře a po první části vedli 2:0. Po následném vyrovnání ještě dvakrát odskočili o gól, závěrečnému náporu Sparty ovšem neodolali „Měli jsme dobrý úvod, ale bohužel jsme pak dostali góly v oslabení, což zápas rozhodlo. Nás to stálo mnoho sil a nebyli jsme schopní na to zareagovat,“ zhodnotil porážku 4:5 na Podvinném Mlýně útočník Petr Hartman.

Před třetí částí drželi Vinohradští jednogólový náskok. Co padlo v šatně před klíčovou pasáží zápasu? „Nechtěli jsme opustit hru, kterou jsme se prezentovali v první a částečně i ve druhé třetině. To se nám ale nakonec nepodařilo a výsledek hovoří za vše,“ mrzelo Hartmana, jenž v derby zaznamenal jeden gól a jednu asistenci.

„Celou dobu jsme se Spartou drželi krok. Vedli jsme a pak ve třetí části jsme prohrávali pouze o gól. Po blamáži z minulého víkendu to od nás byl zlepšený výkon,“ připomněl kouč David Bouša vysokou porážku 5:11 od České Lípy. „Ve třetí třetině tam byly sporné situace, kdy se ani sami rozhodčí nedokázali shodnout, zda se jednalo o faul na dvě minuty či ne. Pro nás smolný zápas,“ neskrýval zklamání Bouša.

Tatranu pomohly k výhře individuality

Hrdinou pondělního TV utkání byl jednoznačně brankář Jiří Buchta, který zneškodnil 24 pokusů Střešovických a několikrát zahasil vyloženou šanci soupeře. „Zápas bych si pochopitelně užil víc, kdybychom získali body. Hráči Tatranu to měli vesměs celou dobu pod kontrolou. A když už přišly naše světlé momenty, dokázali zase odskočit. Ve finále rozhodly jejich individuality, Filip Langer je velmi dobrý hráč,“ pochválil dvougólového střelce gólman Buchta.

„Výsledek 5:8 ještě možná tak úplně neodpovídá tomu, jak se zápas odehrával. Do utkání jsme vstoupili blbými vyloučeními, které nás stály gól a od začátku jsme tahali za kratší konec. Přesto jsme se postupně zlepšovali. Ale málo se na hřišti objevovaly situace, které jsme si kreslili. V závěru se nám nepovedlo dostat se na dostřel. Prohra je zcela zasloužená,“ priznal trenér Michal Kotlas.

Kotlas s Buchtou se rovněž shodli na tom, že Vinohradské trápí koncovka. „Víme o tom. Máme obecně málo střel na bránu. Snažíme se na tom pracovat v tréninku. Poměrně dobře jsme odtrénovali minulý týden a je potřeba v tom pokračovat. Sezona je v nějaké fázi a my můžeme mírně pozměnit naše cíle. Na druhou stranu věřím, že pokud tým bude mít takové tréninkové nastavení, naše cesta bude správná,“ dodal Kotlas.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.