Karel Šantora: Dokázali jsme si, že vyhrávat umíme

22. 12. 2020

Muži A

2 minuty čtení

14 zákroků, první čisté konto v barvách SKV a veledůležitá výhra 3:0 na hřišti Otrokovic. Brankář Karel Šantora výraznou měrou pomohl sokolům odlepit se ze dna superligové tabulky. Vinohradští se před vánočními svátky rozutekli do svých domovů s příjemným pocitem.

Jak Vinohrady, tak Otrokovice se chtěly chytit. Oběma celkům se totiž v uplynulých týdnech nedařilo. „Od úvodního buly bylo vidět, že ani jeden tým nechce udělat chybu a táhlo se to v tomto duchu celý zápas. Naštěstí se nám podařilo vsítit tři branky. Z kluků bylo cítit velké nasazení a obětavost při blocích soupeřových střel,“ snažil se Šantora popsat, v jakém duchu se zápas nesl.

Pro brankáře Šantoru šlo o první čisté konto v nejvyšší soutěži. „Paradoxně zápasy, kdy toho na mě nejde tolik, jsou těžší, než když je jedna střela za druhou. Bylo pro mě náročné udržet pozornost a být v provozní teplotě. Jsem za nulu strašně rád, nikdy se mi ani nezdálo, že bych ji v superlize mohl někdy vychytat. Velký podíl na ní mají moji spoluhráči, kteří skvěle bránili a obětavě chodili do bloků,“ pochválil své parťáky.

Předvánoční vítězství bylo pro sebevědomí hráčů extrémně důležité. „Dokázali jsme si, že vyhrávat umíme. Kdybychom nevyhráli za tři body, tak nám soupeři bodově utečou a už by bylo ve zbytku sezony hodně těžké vytáhnout se tabulkou nahoru.Takhle máme vše ve svých rukách,“ přiznal gólman, který v létě dorazil do Rieger arény jako posila z Chomutova.

Sokoly čeká po Novém roce velmi náročný program. „Za třicet dní deset zápasů je extrém. Pak tři týdny bez zápasu. Zajímavý herní systém... Každopádně se v tomto období nejspíš rozhodne o našem osudu v letošní sezoně. Každý z nás se musí přes svátky poctivě připravit po fyzické stránce, abychom to následně společně zvládli. Těším se, bude to jízda,“ dodal na závěr.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.