Sokolové vstoupí do nového roku duely s Českou Lípou a Mladou Boleslaví

1. 1. 2021

Muži A

4 minuty čtení

Livesport Superliga bude v lednu 2021 pokračovat ve zběsilém tempu. Hned na úvod čekají florbalisty Vinohrad dva náročné duely. V sobotu 2. 1. se od 20 hodin utkají doma s Českou Lípu, o den později pak vycestují do Mladé Boleslavi.

Naposledy se sokolové představili 19. prosince na hřišti Otrokovic, odkud si odvezli tři body po výhře 3:0. Branku tehdy zavřel gólman Šantora, sokolové přidali výborný výkon v defenzivě a díky produktivitě v první části zapsali důležitou výhru. Po ní se odlepili z poslední příčky superligové tabulky a pozitivně se naladili na vánoční svátky.

Vánoce jsou pryč a v lednu bude svěřence koučů Kotlase a Bouši čekat velmi nabitý program. Hned o prvním víkendu v roce 2021 sehrají Vinohradští dva zápasy. V sobotu večer vyzvou v Rieger aréně Českou Lípu. Historie vzájemných soubojů je velmi bohatá a tyto duely byly vždy notně vyhecované. V minulé sezoně navíc byly klíčem k historickému postupu SKV do play off.

V domácím utkání totiž sokolové zvítězili 8:5, v České Lípě pak triumfovali 6:5 v prodloužení. Vítěznou trefu tehdy obstaral Zbyněk Stuchlík a právě po tomto zásahu mohla propuknout vinohradská radost. Stuchlík a spol. si právě tímto úspěchem zajistili postup do elitní osmičky a tím i účast v play off. Oba týmy rovněž mohou vzpomínat na památnou semifinálovou sérii ze sezony 2013/2014.

Z postupu se tehdy radovali sokolové, kteří posléze ovládli i celé play off 1. ligy a pronikli do nejvyšší soutěže. Českolipští se aktuálně nacházejí na 12. pozici, tedy o jednu příčku výše než Vinohrady. Modrobílí stále spoléhají na osvědčeného kanonýra Radka Krajcigra. Ten je s 22 trefami druhým nejlepším střelcem celé soutěže a se 34 body i druhým nejproduktivnějším hráčem superligy.

Oba celky se už v základní části aktuální sezony střetly. Na konci listopadu z toho byla jednoznačná výhra pro tým trenéra Davida Derky. Na vítězství 11:5 se tehdy velkou měrou podílel právě již zmíněný Krajcigr. Ten zapsal čtyři góly a tři asistence. Naopak sokolům nestačil na lepší výsledek ani skvělý výkon Lukáše Gregora, který se v duelu prosadil hned čtyřikrát.

Sobotní duel s Českou Lípou je na programu od 20 hodin, sledovat ho budete moci prostřednictvím textového online přenosu nebo díky vysílání na TVCOM.cz. Video přenos bude navíc komentovaný tradiční dvojicí Gustav Ondrejčík a Richard Klíma. Předzápasový program začne pár minut před startem utkání. V neděli se pak sokolové představí na hřišti suveréna loňské nedokončené sezony.

Mladé Boleslavi se výsledkově daří i v aktuálním ročníku a jen vinou menšího počtu odehraných zápasů jsou Středočeši až na třetí příčce. Z deseti zápasů ale prohráli pouze jednou a v období mezi vánočními svátky a Novým rokem sehráli dvě střetnutí, ve kterých svým soupeřům nedali šanci. Pozor si bude muset dát vinohradská obrana na sehranou dvojici Curney & Natov nebo na nebezpečné mladíky Jakuba Bínu či Marka Korycha.

Víkendový program Livesport Superligy:

2. 1., 20:00 TJ Sokol Královské Vinohrady - FBC 4CLEAN Česká Lípa (17. kolo)
ONLINE | VIDEO | BULLETIN

3. 1., 17:00 Předvýběr.cz Florbal MB - TJ Sokol Královské Vinohrady (18. kolo)
ONLINE | VIDEO

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.