Z dvojutkání s Bohemians bez bodu

23. 1. 2021

Muži A

5 minut čtení

Dvakrát s Bohemians, dvakrát na Vinohradech a dvakrát porážka. Sokolové nejprve neuspěli v Rieger aréně proti „klokanům“ jako hosté v dohrávce 7. kola a následně jako domácí padli i v zápase 20. kola. V prvním případě prohráli s Bohemkou 4:10, ve druhém 5:14. Už v neděli čeká Vinohradské další duel, tentokráte na hřišti Black Angels.

Bohemka si v první části středečního duelu vytvořila pohodlný náskok. Nejprve Filip Forman překvapil brankáře Šantoru střelou od mantinelu. Pak se po pěkné přihrávce Tomča prosadil volný Adam Růžek. Povedenou pasáž klokanů zakončil ještě chytrým zakončením Matěj Pěnička.

V podobném stylu vstoupili „klokani“ také do prostředního dějství a Matyáš Krebner nekompromisně potrestal chybu v rozehrávce sokolů. Pak se Vinohradští vrátili zpátky do hry. Procházka prostrčil míček na Zbyňka Stuchlíka, ten ještě vylepšil situaci přihrávkou na Jana Fialu, který poslal míček do sítě.

Pak se k obloučku Golda propracoval Jan Procházka a jeho bekhendový pokus zaskočil brankáře Bohemky Michajloviče. Úspěšnou desetiminutovku ze strany SKV zakončil Lukáš Gregor, který posall do sítě nabídku Ondřeje Stuchlíka. Pak si opět vzali slovo „klokani“ a šesti góly za sebou stvrdili svou výhru. Za zmínku jistě stojí Zorro trefa Jakuba Buršíka.

Tomu se v utkání náramně dařilo, zapsal jeden gól a tři asistence. Tři body za dva góly a jednu asistenci přidal Filip Forman. Za SKV se ještě v závěru podruhé v utkání prosadil Jan Fiala. „Nezachytili jsme nástup do utkání v první třetině, Bohemka byla rychlejší a vytvářela si daleko více šancí a my jsme v zápase, až na nějakých deset minut ve druhé třetině, v podstatě nebyli,“ zhodnotil zápas trenér SKV David Bouša.

FbŠ Bohemians – TJ Sokol Královské Vinohrady 10:4 (3:0, 3:3, 4:1)

Branky a nahrávky: 8. F. Forman (Buršík), 12. Růžek (Tomčo), 12. Pěnička (Buršík), 22. Krebner (Šebek), 31. Tomčo (Punčochář), 40. Šárka (Zezulka), 51. Punčochář (Buršík), 54. F. Forman (Vojtíšek), 56. Buršík (F. Forman), 57. Krebner (P. Šebek) – 23. Fiala (Z. Stuchlík), 29. Procházka (Gold), 30. Gregor (O. Stuchlík), 60. Fiala (Procházka). Rozhodčí: Nábělek, Štengl. Vyloučení: 0:0. Hráno bez diváků.

Sestava SKV: Šantora – Lanc, Vnuk, Jelínek, Paštika, O. Stuchlík (C), Svoboda, Čuda, Šaroch – Fiala, Z. Stuchlík, Procházka – Gold, Bína, Hájek – Klápa, Hartman, Pinkas – Králík. Trenéři: Kotlas, Bouša.


Také ve druhém vzájemném střetnutí se sokolům nepodařilo do zápasu vstoupit úspěšně a už ve 38. vteřině to bylo 1:0 pro zelenobílé. Ti postupně navyšovali skóre a v první části vsítili šest branek. Rozdíl dále narůstal a první trefu se podařilo domácím vsítit až ve 31. minutě za stavu 0:8. To se střelou k tyči prosadil Michal Strachota.

O chvíli později přidal další branku SKV Vojtěch Klápa, když mu míček na zlatém podnose připravil Pavel Hájek. Korekci skóre zajistili v závěrečném dějství rovněž Oliver Gold poté, co ho k brance vyzval krásným pasem Klápa, dále v přesilovce dělovkou Milan Bína a pátý gól Vinohrad přidal dvě minuty před koncem po skvělém průniku Strachota.

Jenže také Bohemians mezitím stihli přidat pár dalších gólů a nakonec duel ovládli jednoznačně 14:5. „Zaostávali jsme v rychlosti a v kvalitě. A ve chvíli, kdy vám soupeř odskočí o tolik gólů, se hraje těžce a v takové psychické nepohodě se nesl i zbytek zápasu,“ ohlédl se za druhým střetem s Bohemians Michal Kotlas. Sokolové musejí zvednout hlavy a v neděli se na půdě Black Angels poprat o dobrý výsledek.

TJ Sokol Královské Vinohrady – FbŠ Bohemians 5:14 (0:6, 2:4, 3:4)

Branky a nahrávky: 31. Strachota (Čuda), 34. Klápa (Hájek), 47. Gold (Klápa), 54. Bína (Strachota), 58. Strachota (Lanc) – 1. Pěnička (Vojtíšek), 10. Krebner (Šebek), 11. Vojtíšek (Pěnička), 12. Tomčo (Čihák), 12. Pěnička (Buršík), 18. Buršík (Krebner), 27. F. Forman (Zezulka), 28. Pěnička (F. Forman), 33. Krebner (Šárka), 37. Pěnička (F. Forman), 43. Buršík, 46. M. Forman (Čihák), 56. Kratina (Krbec), 59. Malič (F. Forman). Rozhodčí: Müller, Novosad. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:3. V oslabení: 0:2. Hráno bez diváků.

Sestava SKV: Šantora (20. Lorenc) – O. Stuchlík (C), Lanc, Jelínek, Paštika, Vnuk, Šaroch, Čuda – Klápa, Strachota, Gregor – Fiala, Z. Stuchlík, Procházka – Gold, Bína, Hartman – Hájek, Pinkas. Trenéři: Kotlas, Bouša.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.