Rozhodující duel semifinále! Ladies se v neděli v Rieger aréně utkají s Hradcem

27. 3. 2019

Ženy A

3 minuty čtení

Za stavu 1:1 se semifinálová série 1. ligy žen vrací po týdnu zpět do Prahy. Tentokráte však Ladies nemusejí vzít za vděk azyl na Jižním Městě, soupeře z východu Čech přivítají na opravdové domácí půdě, tedy v Rieger aréně. Nedělní duel proti IBK Hradec Králové je na programu od 15:30. Přijďte Ladies popohnat k postupu do finále 1. ligy!

Svěřenkyně trenéra Sigla vstupovaly do série jako favoritky. A první polovina úvodního střetnutí tomu také nasvědčovala. Ladies si postupně vypracovaly čtyřbrankový náskok, ačkoliv i soupeř působil nebezpečně a vytvářel si své šance. Jenže s jejich proměňováním začal až ve druhé půlce zápasu. Postupně náskok SKV smazal a utkání šlo za stavu 5:5 do prodloužení.

V něm sokolky pohrdly šancí v přesilovce a nakonec inkasovaly. Vítěznou trefu zapasala Dunajčáková a Hradec si z Prahy odvezl velmi cennou výhru. V neděli tak florbalistky Vinohrad stály před těžkým úkolem. Na východě Čech musely vyhrát, pokud se nechtěly smířit s myšlenkou, že by to byl jejich poslední zápas v sezoně. A Trunečková a spol. se tohoto úkolu zhostily skvěle.

Po první části vedly 4:0, navíc Kutnarová ve 27. minutě přidala pátou branku. Ačkoliv se soupeř opět ve druhé půlce zápasu činil, na víc než na dvě vstřelené branky to Hradeckým nestačilo. Ladies vyhrály 5:2 a srovnaly stav série na 1:1. Hlavně výkon defenzivy ze třetí třetiny snesl hodně přisná měřítka. Holky zblokovaly řadu střel a v brance jistým dojmem působila Vyrobíková.

„Věděly jsme, že rozhodně nechceme skončit sezonu a že se už nemáme na co šetřit. Myslím, že zápas rozhodl nás týmový výkon a to, že jsme nevypustily jediný souboj,“ potvrdila po utkání útočnice Dobisíková, která zaznamenala čtyři kanadské body za dva góly a dvě asistence. Vyřazovací část 1. ligy se hraje na dvě vítězná utkání, rozhodnutí o postupujícím tak s jistotou padne v neděli.

Minulý týden se podařilo splnit jeden velký cíl vinohradského klubu, kterým bylo setrvání mužů v nejvyšší soutěži. Nyní se svůj cíl v podobě postupu do finále 1. ligy snaží splnit také ženské áčko. Přijďte vytvořit holkám dobrou atmosféru do hlediště Rieger arény a podpořit je v jejich boji proti houževnatému soupeři. Utkání s Hradcem vypukne v neděli od 15:30. Všichni příznivci jsou srdečně zváni! SKV = Síla Které Věřím.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.