A tým odstartoval přípravu: Chceme i během léta více zápasů, zní od trenérů

27. 5. 2021

Muži A

3 minuty čtení

Mužský A tým Vinohrad se už připravuje na nadcházející superligový ročník. Mužstvo i nadále povede trenérské duo Michal Kotlas a David Bouša. Sokolové se budou muset obejít bez stěžejního hráče ofenzivy Martina Skřivánka. Místo po něm se budou snažit zacelit další opory nebo noví hráči. Koučové by rádi v přípravě sehráli i dostatek přípravných zápasů, aby se tým cítil připravený na další superligovou výzvu.

Mužské áčko nastoupilo do přípravy začátkem května. „Kluci měli dostatek času si odpočinout po specifické a náročné sezoně. Tréninky probíhají kompletně na Vinohradech, kde kombinujeme populární ovál s nově vybavenou posilovnou v naší hale. Během července budou postupně zařazeny halové tréninky na hokejce a v průběhu srpna se budeme soustředit na hru a systémové věci,“ osvětlil průběh letní přípravy trenér David Bouša.

„Fyzickou část přípravy má plně v kompetenci Bolek Kytka, za což jsme s Michalem velmi rádi, protože většinu hráčů dobře zná a ze své osobní profese kondičního trenéra má nejlepší edukaci pro správnou skladbu celého tréninkového cyklu. Chceme postupně tréninky více individualizovat, to znamená zaměřit se na konkrétní specifika pro zlepšení u jednotlivých hráčů,“ popsal plán přípravného období.

Zároveň by trenéři rádi zařadili co nejvíce herních prověrek. „Vnímáme, že během loňského léta nám hlavně kvůli koronavirové situaci chyběla větší zápasová vytíženost, proto máme v plánu se zúčastnit tradičního Czech Openu, Českého poháru i odehrát několik přátelských utkání,“ nastínil Bouša, jakou zápasovou praxi sokolové v létě naberou.

Kádr je zprvu velmi široký. „Na startu přípravy máme okolo 30 hráčů včetně některých nových tváří i kluků, kteří přišli z juniorů. Postupně budeme kádr zužovat a během srpna už bychom chtěli pracovat s finálním týmem pro příští sezonu. U některých hostujících hráčů ještě řešíme jejich pokračování na Vinohradech,“ přiznal Bouša.

Kromě Martina Skřivánka, který posílil Chodov, se rozhodli nepokračovat v A týmu Marian Jelínek, Radovan Vnuk a Jan Svoboda. „Všichni hlavně z časových a rodinných důvodů. Patří jim velký dík za to, co v klubu odvedli, stejně jako Ftakovi (Martinu Skřivánkovi),“ vyjmenoval Bouša hráče, se kterými společně s kolegou Kotlasem už nemohou pro nadcházející ročník počítat.

Zejména náročné bude zacelit mezeru po Martinu Skřivánkovi. „V jeho případě, kdy z pozice centra většinou tvořil hru celé pětky a patřil dlouhodobě k našim klíčovým hráčům, bude těžké ho nahradit. Může to být ale výzva pro jiné hráče, kteří teď na jeho místě dostanou větší prostor,“ vyzval kouč Vinohrad ostatní členy kádru, aby se pokusili zvládnout velkou výzvu.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.