Junioři na Prague Games těsně před branami finále B pavouka

12. 7. 2021

Klub

4 minuty čtení

Letošní Prague Games jsou minulostí. Největší úspěch zaznamenal tým juniorů, který se probojoval až do semifinále B pavouka. V něm vedl 4:2 a i v nájezdech měl tři mečboly, přesto nakonec oslavil postup do finále soupeř z Chomutova.

Po jedné výhře na tradičním letním turnaji zaznamenali dorostenci a juniorky. Dorost porazil Ivory Coast U17 4:3 a pak ještě remizoval s bratislavskými Snipers 2:2. V prvním utkání vyřazovací části však nestačil na Trenčín a po výsledku 0:4 se s turnajem rozloučil v osmifinále. Juniorky ve skupině vyzrály na České Budějovice a po výhře 4:0 šly do play off ze třetího místa ve skupině.

V na góly chudém střetnutí pak svěřenkyně trenérů Krále a Jestříbka padly s FbC Skuteč 0:1. Nejvíce se na Prague Games dařilo juniorům, kteří se chystají na premiérovou sezonu v nejvyšší soutěži. Jejich tým byl z velké části doplněn mladými dorostenci, ale také hráči připravujícími se s mužským A týmem. Základní skupinou prošli sokolové s jednou výhrou a dvěma porážkami.

Následovalo vyřazení v prvním kole play off, které mladé sokoly poslalo do B pavouka. V něm si pak Martin Šolaja a spol. poradili postupně s českobudějovickými Štíry a s ostravským MVIL. Následoval atraktivní souboj s Chomutovem. Vinohradští vedli postupně 1:0, 2:1 a posléze i 4:2, jenže dva inkasované góly v poslední desetiminutovce vyústily v remízu 4:4.

V nájezdech se nejprve prosadil Martin Šolaja, jenž už v samotném utkání exceloval a nasázel hattrick, následně uspěl vinohradský brankář Šefl a sokolové to měli rozehrané na jedničku. Jenže pak už neuspěl nikdo z vinohradských exekutorů, soupeř vyrovnal a v rozhodující čtvrté sérii rozhodl o výhře.

„Turnaj bych i přes špatný start a brzké vypadnutí z pavouku A zhodnotil kladně. Na zápasy nás doplňovali dorostenci, kteří nám výrazně pomohli,“ ohlédl se za Prague Games kapitán juniorského celku Martin Šolaja.

„Řekl bych, že semifine proti Chomutovu bylo náším nejlepším zápasem na turnaji. Hrálo se ve vysokém tempu a panovala skvělá atmosféra. Bohužel za stavu 4:2, kdy jsme podle mě byli lepším týmem, jsme si nechali dát dva rychlé góly, které pramenily z našich vlastních chyb. Na tom musíme přes letní přípravu zapracovat,“ zhodnotil semifinálové klání. V něm byli sokolové blízko triumfu.

Výsledky SKV na Prague Games 2021:

Junioři:
TJ SKV - FBC Slovácko Rez 1:4
TJ SKV - FBC Draci Říčany 2:1
TJ SKV - FBC Liberec 1:9
TJ SKV - Tsunami Záhorská Bystrica 1:3
TJ SKV - FBC Štíři České Budějovice 4:1
TJ SKV - MVIL Ostrava 4:1
TJ SKV - Florbal Chomutov 4:5 po sam. náj.

Dorostenci:
TJ SKV - ACEMA Sparta Praha UNYP 0:6
TJ SKV - Blue Devils 0:6
TJ SKV - Ivory Coast U17 4:3
TJ SKV - Snipers Bratislava 2:2
TJ SKV - 1. FBC Florbal Trenčín 0:4

Starší žáci:
TJ SKV - Panthers Praha 0:10
TJ SKV - Blue Devils 1:5
TJ SKV - FBC Štíři České Budějovice 1:4
TJ SKV - FBK SAC 2:4

Juniorky:
TJ SKV - Bulldogs Brno 0:6
TJ SKV - Florbal Chodov 0:5
TJ SKV - SK Meťák České Budějovice 4:0
TJ SKV - FbC Skuteč 0:1

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.