Jan Fiala se stal definitivně sokolem

4. 8. 2021

Muži A

2 minuty čtení

Univerzál Jan Fiala je definitivně hráčem SKV. V uplynulém ročníku na Vinohradech hostoval z Traverzy Mukařov. V aktuálním přestupovém období se Sokolu podařilo dotáhnout Fialův transfer, a tak bude 26letý florbalista pokračovat ve svém angažmá v Rieger aréně.

Vinohrady měly o hráče, jenž prošel kromě Traverzy také Chodovem, Black Angels a Future, zájem. A stejně to cítil i sám hráč, který chtěl v Rieger aréně setrvat. „Jednak byla daná nějaká interní dohoda s trenéry a Jirkou Buchtou ještě před minulou sezonu. A za druhé jsem se v průběhu sezony rozhodl pro pokračování v Sokolu, takže bylo poměrně jasno,“ popsal jednání o trvalém přesunu do SKV.

Na první gól ve žlutočerném dresu čekal Jan Fiala až do ledna 2021. Pak se však zbytek sezony poctivému univerzálovi vydařil a nakonec zapsal 12 bodů (8+4). Výsledkově to ale sokolům v uplynulém ročníku tolik nevyšlo. Co bude třeba pro to, aby Vinohradští zamířili na vyšší příčky a zaútočili na postup do play off?

„Čím tvrdší a náročnější na sebe budeme na tréninku, tím více se to odrazí i na hřišti. Musíme přes týden zabrat a o víkendu maximálně prodat to, co jsme natrénovali. Výsledkově to nebyl žádný šlágr, to si nemusíme nic namlouvat. O to víc teď cítím hlad v letní přípravě,“ ohlédl se za minulou sezonou a zmínil, co povede ke zlepšení.

Hráči A týmu už za sebou mají podstatnou část letní přípravy. „Hodnotím ji velice kladně. Už jsem jich pár za svou kariéru zažil a myslím, že mám s čím srovnávat. Ta letošní je jedna z nejlepších, kterou jsem zažil. Ne-li úplně ta nejlepší. Myslím, že nás Bolo dobře cepuje a finalizuje to na začátek sezony, který se blíží,“ dodal Fiala.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.