Zápasy s Ostravou a Libercem ukážou, jak jsme připravení, míní Petr Hartman

14. 9. 2021

Muži A

2 minuty čtení

Rychle se musel přeorientovat na obránce a čelit útočným výpadům střešovického Tatranu. Sokolové v úvodním kole nové sezony Livesport Superligy prohráli doma s několikánásobným mistrem České republiky 2:11. Vinohradský univerzál Petr Hartman už ale vyhlíží víkendové souboje s Ostravou a Libercem, které více naznačí o formě SKV.

Trenéři Vinohrad museli před prvním utkáním sáhnout k překvapivému tahu. „Přesun na beka byl pro mě celkem nečekaný a na poslední chvíli. Hodnocení bych nechal spíš na trenérech, ale věřím, že si rychle zvyknu a budu týmu prospěšný i na této pozici,“ věří dlouholetá opora SKV Petr Hartman.

Hned na úvod nového ročníku musel čelit například Marku Benešovi, Davidu Šimkovi nebo čerstvému mistru světa Matěji Havlasovi. „Tatran má bezesporu velkou kvalitu v útočných řadách, kterou v zápase proti nám nepředvedl na sto procent. O to víc nás může mrzet, že jsme s ním nehráli odvážněji a nepotrápili ho víc,“ smutnil po zápase Hartman. Sokolové rozhodně mohli z utkání vytěžit lepší výsledek.

V pátek se svěřenci koučů Kotlase a Bouši představí na hřišti Ostravy, v neděli pak bude následovat domácí střetnutí s Libercem. „Předpokládám, že příprava bude probíhat standardně jako na každého soupeře. Tyto dva zápasy nám ukážou, jak jsme se jako tým připravili na novou sezonu. Věřím, že získáme první body,“ doufá jeden ze služebně nejstarších hráčů vinohradského A týmu.

„Oba soupeři si na nás budou chtít vyšlápnout a získat body. O to víc se musíme soustředit na náš výkon a být ready od prvního střídání. Pokud odvedeme stoprocentní soustředěný výkon, můžeme pomýšlet na vítězství,“ vyjmenovává Hartman, co bude třeba v nadcházejících duelech.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.