Špatná koncovka a výpadek ve druhé třetině. Sokolové prohráli s Chodovem

26. 11. 2021

Muži A

3 minuty čtení

Na tenhle zápas nebudou ofenzivní hráči Vinohrad vzpomínat v dobrém. Všichni střelci si totiž vylámali zuby na skvěle chytajícím Karlu Hodíkovi. A právě chodovský gólman má velkou zásluhu na tom, že Vinohradští v 17. kole Livesport Superligy doma prohráli s Chodovem 0:7. Hosté odskočili zejména ve druhé části, kdy proměnili přesilovku a vsítili celkem pět gólů.

První třetina přitom nebyla ze strany domácích špatná. Sokolové si vypracovali několik slibných příležitostí, konkrétně především Štěpán Čuda a rovněž jeho parťák z první lajny Viktor Kopecký. Jenže oba dva nevyzráli na brankáře Hodíka. A Chodov to v závěru úvodního dějství potrestal. Po faulu na Petra Majera se z trestného střílení prosadil ledově klidný Michal Podhráský. Chodov pro sebe uzmul zápas na startu druhé dvacetiminutovky. To se postupně prosadili Michal Strnad, po skvělém pasu Majera také Marek Vávra a ve 29. minutě zvýšil v přesilovce na 4:0 po další Majerově asistenci Daniel Eremiáš.

Strnad posléze zkompletoval hattrick. Druhý gól přišel po dalším samostatném nájezdu pro hosty a z třetího zásahu se chodovský mladík radoval po střele od mantinelu. I přes dvě oslabení modrobílí ve třetí části kontrolovali výsledek a navrch přidali sedmou branku, když třetí bod v utkání zapsal Petr Majer (1+2). Vinohradští nic nevzdávali, nadále bušili do chodovské tvrze, ta však byla v pátek večer zavřená. A proto se zrodila první prohra Vinohrad v letošní sezoně s nulou v kolonce vstřelených branek.

„Měli jsme relativně solidní první třetinu, ale z několika šancí se nám nepodařilo dát gól,“ načal trenér Michal Kotlas hodnocení nepovedeného střetnutí ze strany SKV. „Pak rozhodl začátek druhé třetiny. Chodov byl dnes hratelný, ale my jsme podali mizerný výkon. Klíčová byla naše impotence, soupeř čekal na chyby a využíval brejků. Nám se navíc nedařilo rozehrávat do jejich dobře postavené obrany,“ dodal kouč Vinohrad. Další zápas sehrají sokolové až po mistrovství světa, 17. prosince se představí na hřišti Black Angels. Prozatím SKV zůstává na 12. příčce superligové tabulky.

TJ Sokol Královské Vinohrady – Florbal Chodov 0:7 (0:1, 0:5, 0:1)

Branky a nahrávky: 17. Podhráský (TS), 23. Strnad, 25. M. Vávra (Majer), 29. Eremiáš (Majer), 33. Strnad (Maxa), 37. Strnad (TS), 55. Majer (M. Vávra). Rozhodčí: Kropáček, Novák. Vyloučení: 1:2. Využití: 0:1. Diváci: 86.

Sestava SKV: Musil - O. Stuchlík, Čuda, Horák, Hartman, Ježek, Gold - Fiala, Z. Stuchlík, Kopecký - Klápa, Máca, Procházka - Švejda, Pinkas, Hájek - Kellenberger. Trenéři: Kotlas, Bouša.


Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.