Gólové hody s Bohemkou nakonec výhru nepřinesly

2. 1. 2022

Muži A

4 minuty čtení

Střety Bohemky s SKV často přinášejí hromady gólů. To se potvrdilo i v duelu 20. kola Livesport Superligy. Sokolové neměli zápas na Podvinném mlýně špatně rozehraný, nakonec jim ale body proklouzly mezi prsty. Domácí v 57. minutě otočili skóre ve svůj prospěch a zvítězili 12:11. Vinohradským k lepšímu výsledku nepomohly ani skvělé výkony Zbyňka Stuchlíka (0+5) a Viktora Kopeckého (2+3).

Pražské derby nabídlo pěkně divokou podívanou. Vždyť jen v první třetině padlo devět branek a už ve čtvrté minutě to bylo 2:1 pro Bohemians. Pak přišla nejlepší pasáž sokolů. Na 2:2 srovnal Štěpán Čuda, dvakrát se prosadil Jan Fiala a hosté šli do nadějného vedení 4:2. Jenže o slibný náskok vzápětí přišli.

V dalším průběhu zápasu se jim ještě jednou podařilo odskočit o dva zásahy, poté už to bylo s góly, šancemi a vedením jako na horské dráze. „S Bohemkou jsme celý zápas drželi krok. Skóre se neustále přelévalo o gól, maximálně o dva. Z hlediska útočné hry jsme spokojení. Objevily se tam momenty, na kterých pracujeme v trénincích,“ vyzdvihl kouč David Bouša pozitivum, které si jeho svěřenci mohou ze zápasu vzít.

Klokani nakonec v 57. minutě vsítili dvě branky a definitivně zvrátili duel na svou stranu. „Dostat 12 gólů je problém a vyhrává se s tím těžko. Když jsme ale měli kompaktně postavenou obranu, tak Bohemka tolik gólů nedala. Měli jsme problémy s přehráváním soupeřova presinku a někdy jsme vyrobili zbytečné a laciné chyby,“ popsal Bouša příčiny divokého výsledku.

Ve žlutočerném dresu se blýsklo zejména duo Viktor Kopecký a Zbyněk Stuchlík. První jmenovaný vstřelil dva góly a na další tři nahrál, druhý připravil svým spoluhráčům hned pět branek. „Žádná obrana, klasika po Vánocích. Jinak jsme hráli takové miniutkání prvních pětek. Nakonec dala Bohemka v závěru gól a vyhrála. Bylo to ale dost vyrovnané a mohli jsme i my párkrát uskočit,“ litoval nevyužité příležitosti Zbyněk Stuchlík.

Hattrickem a asistencí se prezentoval Jan Fiala a pozadu nezůstal ani Zbyňkův bratr Ondřej, který z pozice obránce zkompletoval hattrick. Ani to však sokolům na body nestačilo. V dresu domácích bilancí 4+2 zazářil Jan Malič. Vinohradští v prvním utkání v roce 2022 neuspěli, další pokus budou mít v pátek, kdy doma přivítají Vítkovice. V neděli pak zavítají do Brna.

FbŠ Bohemians – TJ Sokol Královské Vinohrady 12:11 (4:5, 4:3, 4:3)

Branky a nahrávky: 3. Tomčo (Šimáně), 4. Gajdoš (Rod, Cabejšek), 14. Malič (Šebek), 16. Šebek (Malič, F. Forman), 27. Růžek (Čihák), 29. Růžek (F. Forman), 35. Buršík (Malič), 35. Rod (Hrabčák), 46. K. Krbec, 48. Malič (Šebek), 57. Malič (F. Forman), 57. Malič (F. Forman) – 2. O. Stuchlík (Z. Stuchlík), 10. Čuda (Z. Stuchlík), 13. Fiala (V. Kopecký), 14. Fiala (V. Kopecký), 17. Procházka (V. Klápa), 24. Fiala (V. Kopecký), 30. O. Stuchlík (Z. Stuchlík), 36. O. Stuchlík (Z. Stuchlík), 47. V. Kopecký (Z. Stuchlík), 50. V. Klápa, 53. V. Kopecký (Fiala). Rozhodčí: Dolanský, Sýkora. Vyloučení: 1:2. Využití: 2:1. Diváci: 104.

Sestava SKV: Musil - O. Stuchlík, Čuda, Hartman (C), Gold, Ježek, Pinkas - Fiala, Z. Stuchlík, Kopecký - Procházka, Pergler, Klápa - Švejda, Máca, Hájek. Trenéři: Kotlas, Bouša.


Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.