Z Pardubic s jednou výhrou

28. 2. 2022

Muži A

4 minuty čtení

Po úvodním víkendu stav vyrovnaný. Sokolové v sobotu dokázali na hřišti Pardubic ukořistit výhru, když vyrovnaný duel v prodloužení rozhodl Jan Procházka. V neděli už ale svěřenci koučů Kotlase a Bouši na svého soka nestačili a prohráli 4:6. Série 1. kola play down Livesport Superligy se tedy do Rieger arény přestěhuje za stavu 1:1.

Pardubice už po deseti minutách úvodního střetnutí vedly 2:0. Sokolové pak sice zlepšili defenzivu a další gól už v základní hrací době nedostali, do zápasu se však vrátili až ve třetí části. Ivan Pergler natáhl z dálky a zaskočil pardubického brankáře Haleše. Pět minut před koncem pak Oliver Gold krásnou křížnou přihrávkou našel volného Vojtěcha Klápu a ten skvěle zamířil do sítě.

V prodloužení se dlouho přelévala hra ze strany na stranu a hrozily oba dva celky. Definitivní rozhodnutí přišlo minutu a deset vteřin před koncem. Klápa poslal míček na volného Jana Procházku, který prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Vinohradští tedy v úvodním utkání 1. kola play down vyhráli 3:2 a zapsali velmi cenný triumf na hřišti soupeře.

„Dva góly jsme dostali ze standardních situací, to si musíme rozebrat. Myslím, že jsme ve druhé půlce zápasu byli o trochu lepším týmem. V prodloužení si šance vytvořily oba dva týmy a vždycky je to trochu o štěstí. Šli jsme tomu naproti a jsem rád, že jsme to urvali,“ zhodnotil první duel série trenér SKV Michal Kotlas.

Sokoli Pardubice – TJ Sokol Královské Vinohrady 2:3 (2:0, 0:0, 0:2 - 0:1) po prodl.

Branky a nahrávky: 1. Nezval (P. Černý), 9. Smola (Slabý) – 46. Pergler, 55. V. Klápa (Gold), 69. Procházka (V. Klápa). Rozhodčí: Sýkora, Tkáč. Vyloučení: 1:1. Bez využití. Diváci: 253.

Sestava SKV: Musil - O. Stuchlík (C), Čuda, Procházka, Hartman, Pinkas, Ježek - Fiala, Z. Stuchlík, Kopecký - Klápa, Máca, Pergler - Švejda, Gold, Hájek. Trenéři: Kotlas, Bouša.


Oproti sobotnímu střetnutí měli tentokrát sokolové energický začátek. Už po 13 vteřinách Viktor Kopecký natáhl ke střele z dálky a míček skončil u tyče. Pardubice prakticky ihned srovnaly, ale Kopecký si připravil další odpověď. Opět po asistenci Zbyňka Stuchlíka vrátil hostům těsné vedení.

Z pohledu Pardubic bylo důležité, že i na tento úder dokázaly rychle zareagovat a ve čtvrté minutě srovnal Přemek Pakosta. V nadcházejících minutách byli Pardubičtí o něco lepší a hlavně efektivnější. SKV ještě přežilo oslabení po vyloučení Ježka, v 18. minutě už ale muselo kapitulovat po brance Kučery.

Pardubice pak ve druhé části odskočily na rozdíl tří gólů a pro Vinohradské bylo stahování takového manka velmi obtížné. „Ve druhém zápase jsme podali horší výkon než včera, ale přesto si myslím, že jsme mohli vyhrát. Skóre 1:1 bereme s pokorou, série ještě může být dlouhá. Oba týmy vědí, že mohou rozhodovat detaily,“ uvedl kouč David Bouša po prohře 4:6.

Sokoli Pardubice – TJ Sokol Královské Vinohrady 6:4 (3:2, 2:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 1. Petržela, 4. Lukáš Kučera (P. Pakosta), 18. Lukáš Kučera (P. Pakosta), 23. Teichman (Zozulák), 26. Zozulák (Smola), 55. Žáček (Lukáš Kučera) – 1. V. Kopecký (O. Stuchlík), 2. V. Kopecký (Z. Stuchlík, Fiala), 40. Pergler, 59. V. Kopecký (Z. Stuchlík). Rozhodčí: P. Števček, R. Števček. Vyloučení: 2:3. Bez využití. Diváci: 177.

Sestava SKV: Musil - O. Stuchlík (C), Čuda, Procházka, Hartman, Pinkas, Ježek - Fiala, Z. Stuchlík, Kopecký - Klápa, Máca, Pergler - Švejda, Gold, Hájek. Trenéři: Kotlas, Bouša.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.