Nejmladší sokolové si v Borotíně vedle florbalu užili i hodně zábavy!

29. 8. 2022

Klub

3 minuty čtení

Jako každý rok přípravka, elévové a mladší žáci SKV vyrazili v srpnu na předsezónní soustředění.

V neděli ráno jsme se sešli u haly, naložili všechny děti a věci a vyrazili směr Borotín, kde na nás čekala báječná hala a ubytování. Hned první den jsme se do trénování pořádně opřeli. Večer jsme pak absolvovali první z kvízů, který si pro nás připravili trenéři.

Počasí nám celý týden přálo, a když už bylo sluníčka při venkovním tréninku moc, schovali jsme se na krásné lesní fotbalové hřiště. Tam jsme využívali i přírodní posilovací stroje. Tréninky v hale pak byly věnovány florbalovým dovednostnem, učením se nového a pilováním toho, co už umíme.

Na večerních trénincích jsme se pak věnovali kvízům (jež byly tvořené otázkami jak ze sportu, tak z historie nebo i jiných odvětví) nebo protahovacím a relaxačním cvičením. Ta probíhala pod dohledem Deny a Lindy Harrachovských, biatlonistek, které pomáhaly s tréninkem mladších žáků. Bylo pro nás zajímavé náhlednout pod pokličku jiného sportu a ochutnat něco z přípravy na něj. Užili jsme si u toho spousty legrace a domluvili, že holky přijdeme podpořit na závody, které se konají v září v Praze.

Ve středu jsme vyrazili na večerní návštěvu zříceniny Borotín a přilehléhlo Barokního dvora, kde pro nás pan majitel nachystal večerní opékání buřtů a hudební produkci. Při ní jsme popřáli naší trenérce ke krásným 18. narozeninám a rozloučili se s trenérem Matym, jenž jel plnit své hráčské povinnosti na turnaj Czech Open.

Za svitu vycházejícího úplňku jsme vyjeli směr hala k trošku opožděné večerce. Soustředění uteklo jako voda. V pátek dorazili Botaska s Tondou obalem. Díky tomu jsme si užili zábavu a dozvěděli se řadu zajímavých věcí o třídění odpadu. Den zakončil turnaj smíšených družstev a soutěž ve střelbě.

V sobotu na nás čekalo balení věcí, úklid haly a závěrečné zhodnocení soustředění spolu s vyhlášením speciálních cen. Celý týden se nesl v duchu pilného učení, zajímavostí, legrace a nových navázaných přátelství. Bylo to skvělý a těšíme se na novou sezonu!

Lucka a trenérská banda

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.