Dva postupy v poháru! Sokolové otočili duel v Kadani, Ladies vezou výhru z Plzně

29. 9. 2022

Klub

2 minuty čtení

Sváteční den se z pohledu SKV výsledkově vydařil! Mužský tým poskládaný převážně z juniorů nebo dalších mladých hráčů otočil zápas v Kadani a nakonec po výhře 6:5 postupuje do 5. kola pohárového play off. Zadařilo se také Ladies. Svěřenkyně koučů Kovače a Skály zvítězily v Plzni 4:3 a v osmifinále si zahrají s extraligovými Panthers.

Utkání v Kadani se z pohledu Vinohrad vyvíjelo zpočátku dobře. Sokolové po první části vedli 2:0. Po inkasované brance vrátil dvoubrankový náskok hostům Jan Pinkas. Jenže pak se závěr druhé a začátek třetí třetiny Vinohradským hrubě nevydařil. Soupeř během deseti minut skóroval čtyřikrát a přes 300 diváků už vyhlíželo postup Kadaně.

Pak ale snížil Matěj Šaroch, Pinkas přidal další dva zásahy, zkompletoval hattrick a dotlačil SKV k senzačnímu postupu. „Vyrovnaný zápas v pěkné atmosféře, domácí nás velmi prověřili a nebyli daleko od postupu. Pro náš mladý tým ideální prověrka, zejména mentální odolnosti,“ zhodnotil zápas trenér Vilém Svoboda, který do Kadaně přivezl devět juniorů a posily z áčka či béčka Jana Pinkase, Matěje Šarocha, Marka Paštiku a Martina Šolaju.

V dalším kole narazí sokolové na čelákovickou Orku. Úředním termínem 5. kola je 31. říjen. Utkání by se mělo uskutečnit na hřišti soupeře.

Pohár Českého florbalu mužů:

FBC DDM Kati Kadaň - TJ SKV 5:6

Také Ladies, podobně jako sokolové, prokázaly velkou odolnost. V Plzní už prohrávaly 1:3, ale dokázaly se dostat zpátky do zápasu. Angelika Bližňáková dvěma góly poslala duel hraný na třikrát patnáct minut do prodloužení a pak po minutě sama rozhodla o postupu SKV.

„Děkujeme soupeři za utkání. Pro nás velmi cenná zkušenost směrem k budoucímu play off. Ověřili jsme si naši mentální sílu, když jsme se zvládli do zápasu vrátit, i když jsme měli v hlavách, že na jeho konci bude v soutěži pokračovat jen jeden z týmů,“ byl po utkání spokojen kouč František Kovač. Osmifinále s Panthers by Ladies měly sehrát na domácí půdě.

Pohár Českého florbalu žen:

FBŠ Slavia Plzeň - TJ SKV 3:4 po prodl.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.