Hráči mají pořád velký prostor ke zlepšení, tvrdí kouč Kapucián

8. 12. 2022

Muži A

2 minuty čtení

Po polovině základní části jsou sokolové na desáté příčce superligové tabulky se ziskem dvanácti bodů. Kouč Jan Kapucián ovšem s tímto postavením spokojen není a doufá, že se Vinohradští ve druhé polovině dlouhodobé soutěže ještě zlepší. Prostor pro to jednoznačně v týmu vidí.

Co vůbec dala týmu první půlka základní části Livesport Superligy? „Především zkušenosti a spousty podnětů do další práce, které musíme zapracovat do naší hry. Také chceme zlepsovat individuální dovednosti hráčů,“ řekl trenér, jenž mužstvo Vinohrad převzal před startem letní přípravy.

V posledním duelu sokolové vedli na půdě Black Angels před televizními kamerami po první třetině 4:0. Jenže pak přišlo několik nešťastných momentů, SKV nadějný náskok ztratilo a nakonec padlo v prodloužení 7:8. „Je pravda, že vstup do utkání byl perfektní. Každopádně v druhé polovině zápasu se udělala spousta individuálních chyb, a to se nám stalo osudným,“ popsal příčiny nezdaru.

Po 13 zápasech tak byla možnost částečně bilancovat. „První polovinu základní části hodnotím negativně, vzhledem k postavení v tabulce a získaným bodům. Co se hráčů týče, pořád mají velký prostor ke zlepšení a na tom postupně pracujeme,“ věří, že jeho svěřenci ještě mohou zažít výrazný vzestup.

Druhou polovinu základní části startují sokolové v sobotu večer na hřišti České Lípy. „Bude mnohem náročnější než první polovina a je potřeba neustále posouvat naše limity před sebou. Vždy vyhlížím následující utkání, to znamená zápas proti České Lípě. Pro nás je důležité jít krok za krokem a soustředit se na svůj tým. V tomto režimu pracují i muži. Spekulovat můžeme v důchodovém věku, eventuálně po sezoně,“ dodal s úsměvem.

14. kolo Livesport Superligy:

9. 12., 19:00 FBC 4CLEAN Česká Lípa - TJ Sokol Královské Vinohrady
SH Česká Lípa | MATCH CENTER

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.