Shrnutí víkendu: Ladies nezaváhaly, Benfika porazila vedoucí Kobylisy!

13. 12. 2022

Klub

4 minuty čtení

SKV má za sebou velmi úspěšný týden. Mužská Benfika na hřišti vedoucích Kobylis předvedla skvělý výkon a vyhrála 7:1. Snížila tak ztrátu na lídra divize A na pouhý bod. Dvě výhry zapsaly v 1. lize Ladies. Vinohradské florbalistky nejprve o víkendu zvítězily v České Lípě a v úterý zvládly i dohrávku na půdě Ústí. Postup do 3. koše vybojovali statečně bojující starší žáci. A tři výhry a postup výš mají také mladší žákyně! Bravo!

Benfika má za sebou dva těžké zápasy. Nejprve o prvním prosincovém víkendu doma přetlačila mladý a šikovný výběr Kralup 7:6 v prodloužení. Bodově tak třetímu týmu tabulky divize A odskočila o bod. O týden později se svěřenci Viktora Vondry utkali s vedoucími Kobylisy. A soustředěným výkonem si došli pro jasnou výhru 7:1. Výborně pracovala obrana, brankář Hájek a v útoku se podařilo proměnit vytvořené šance. Béčko tak na vedoucí Kobylisy ztrácí ze druhé příčky už pouze bod.

Ladies se posunuly na třetí pozici, jelikož zaznamenaly dvě vítězství. Nejprve v České Lípě uspěly 6:2. „Tři body jsou tři body, navíc výhra na venkovním hřišti. Potud spokojenost. Na druhou stranu nás pochopitelně mrzí, že když už jsme do Lípy vážili cestu z Prahy, moc dobře jsme si vzhledem k pasivnímu výkonu domácích nezahráli,“ byl kritický kouč žen František Kovač. O dva dny později vinohradské florbalistky vyrazily do Ústí, kde byla na programu dohrávka.

„Jsme rádi, že jsme vzhledem k dopravní situaci dokázali utkání dovést do vítězného konce. Pro diváky to asi nebyl úplně ukázkový zápas, ale na to se historie neptá. Tři body z venkovního utkání jsou vždy pozitivní. Díky moc holkám za odmakaný zápas!“ zhodnotil zápas na severu Kovačův kolega Jan Skála. Ladies tak vyhrály všech posledních pět zápasů a ze třetí příčky ztrácejí tři body na druhé Prague Tigers Nehvzidy. Vedoucí Black Angels jsou o sedm bodů dál.

Krásnými výsledky se prezentovaly i mládežnické celky. Mladší žákyně byly suverénní. „Přestože bylo holek málo, odehrály turnaj celkem slušně. Bylo vidět pár hezkých akcí, které si připravily, za což jsem rád. Teď se mohou holky konečně těšit na zápasy ve 2. koši,“ byl spokojený trenér mladších žákyň Hieu Nguyen. A podobný úspěch se povedl i áčku starších žáků. Svěřenci Viléma Svobody a Martina Poruby postupně porazili Dvojku Praha, Kobylisy a Kanonýry Kladno a radují se z postupu do 3. koše.

VÍKENDOVÉ VÝSLEDKY:

Ženy A:
FBC Česká Lípa - TJ SKV 2:6
úterní dohrávka: Florbal Ústí - TJ SKV 4:6

Muži B:
Florbal TJ Kobylisy - TJ SKV 1:7

Ženy B:
TJ SKV - Kanonýři Kladno 3:1
TJ SKV - FAT PIPE Start98 B 3:7

Junioři:
FBŠ Hummel Hattrick Brno U19 - TJ SKV 10:4
Zlín Lions - TJ SKV 13:8

Starší žáci A:
TJ SKV - SK Dvojka Praha 11:1
TJ SKV - Viking TJ Kobylisy 4:1
TJ SKV - Kanonáři Kladno 4:2

Starší žáci B:
TJ SKV - Panthers Praha RED 3:1
TJ SKV - FBC Rakovník 0:2
TJ SKV - Florbal Pro Beroun 8:2
TJ SKV - FBC Žraloci Příbram 7:4

Mladší žákyně:
TJ SKV - SummerCamps Tatran Střešovice 7:4
TJ SKV - Prague Tigers Nehvizdy 9:4
TJ SKV - Florbalová akademie MB "2010" 9:5

Elévové:
TJ SKV - FBC Pitbulls Kolín:Pitbulláčkové 7:4
TJ SKV - FAT PIPE Florbal Chodov 4:8
TJ SKV - ACEMA Sparta Praha WHITE 3:6
TJ SKV - Black Angels 2013 4:2

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.