Sokolové ovládli derby s Butchis a v prvním domácím utkání vítězí!

28. 9. 2023

Muži A

3 minuty čtení

Premiéra v Rieger aréně v rámci letošního ročníku Livesport Superligy se vydařila. Sokolové se dokázali popasovat s nepříznívým stavem 0:2, skóre ve zbytku utkání otočili a nad Butchis vítězí 4:3. Dvěma góly se na tom podílel Tomáš Gärtner, u obou jeho tref asistoval Daniel Keller.

Vinohradští si ale první domácí duel aktuální sezony nerozehráli dobře. V šesté minutě odchovanec a bývalý hráč SKV Jakub Pecha prokázal své individuální schopnosti a poslal míček do sítě. Stejný hráč pak figuroval i u druhé branky hostů. V 18. minutě poslal balonek na Jakub Černého, ten oslovil před brankou volného Tomáše Vondrušku, který se z vyložené šance nemýlil.

Až pak se domácí vrátili zpátky do zápasu. Pavel Hájek po mantinelu přihrál na Lukáše Trojáčka a mladý bek Vinohrad vymetl šibenici. SKV se dostalo do hry a o chvíli později srovnalo. Daniel Keller prokázal skvělý přehled na hřišti, bekhendem posunul míček na nabíhajícího Tomáše Gärtnera a australský reprezentant skóroval.

Obrat dokonali sokolové ve třetí dvacetiminutovce a byla u toho stejná dvojice jako u předchozí branky. Keller vyřešil rychlý protiútok přihrávkou na Tomáše Gärtnera, jenž i za pomoci odrazů od protihráčů propasíroval míček do sítě. V 51. minutě vinohradští florbalisté odskočili o dvě branky. Ivan Pergler únik po levém mantinelu zakončil přízemní střelou, která jinak skvěle chytajícímu brankáři Vladařovi prošla mezi nohama za brankovou čáru.

Domácí pak kontrolovali hru, drželi míček a dlouho nepřipouštěli zdramatizování. To přišlo až osm vteřin před koncem. Butchis bez brankáře vrhli všechny síly dopředu a zásluhou Waldhausera snížili na konečných 3:4. Na více už však nezbyl čas. SKV zapisuje druhou výhru v řadě a v tabulce superligy se posunulo na sedmou příčku.

„Rozhodla druhá třetina, před kterou jsme si v šatně řekli, na co se soustředit. V první třetině jsme nebyli na hřišti, možná hrála roli mírná nervozita z prvního domácího utkání a z velkého množství diváků, kterým bych chtěl poděkovat za podporu. Od druhé části jsme přebrali otěže utkání a začali se koncentrovat výhradně na sebe, to byl nejdůležitější moment,“ zhodnotil duel trenér SKV Jan Kapucián.

TJ Sokol Královské Vinohrady – BUTCHIS 4:3 (0:2, 2:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 24. Trojáček (P. Hájek), 26. T. Gärtner (Keller), 42. T. Gärtner (Keller), 51. Pergler (Pražák) – 6. Pecha, 18. Vondruška (J. Černý), 60. Waldhauser (Novák). Rozhodčí: Dolanský, Novák. Vyloučení: 1:1. Využití: 0:1. Diváci: 294.

Sestava SKV: Futschik - Jan Procházka (C), Araks, Jiří Procházka, Krupička, Trojáček, Pražák, Čuda - Pergler, Z. Stuchlík, Plíhal - Keller, D. Gärtner, T. Gärtner - Švejda, Pužman, Hájek - Horák. Trenéři: Kapucián, Purkrábek.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.