Třetí výhra v řadě! Sokolové vyhráli na hřišti Black Angels 3:2

1. 10. 2023

Muži A

3 minuty čtení

Vinohradští prodloužili vítěznou sérii v Livesport Superlize! Po triumfech na hřišti Karlových Varů a doma s Butchis se jim podařilo vybojovat tři body v duelu 5. kola s Black Angels. Vzájemnou bitvu rozhodl vítěznou trefou Tomáš Gärtner v 56. minutě. Další superligový zápas sehrají sokolové v neděli doma proti Spartě.

Ve třetí minutě pražského derby šli do vedení Vinohradští. Letní posila SKV Klavs Araks zapsal svou premiérovou trefu ve žlutočerném dresu a zároveň se stal prvním Lotyšem, který kdy skóroval v nejvyšší soutěži za Vinohrady. Andělé ještě do přestávky skóre otočili. Jakub Renčín sehrál na střed hřiště Kristiánu Kozákovi, který si míček připravil a skóroval. 28 vteřin před přestávkou domácí dokonali obrat. Vilém Doležal zpoza branky oslovil volného Radka Hanáka a ten dal na 2:1.

Po bezgólové prostřední dvacetiminutovce sokolové uzmuli zápas pro sebe až v závěrečném dějství. Matěj Horák v přesilovce shodil míček na Ivana Perglera a ten pohotovým zakončením zaskočil domácího brankáře Matiáška. Čtyři minuty před koncem SKV vstřelilo rozhodující trefu. Dlouhou přihrávku Daniela Gärtnera protečoval do sítě jeho bratr Tomáš. Těsný náskok už Vinohrady udržely a zapsaly třetí vítězství v řadě. To je v tabulce vyšvihlo na šestou příčku.

„Bylo to trápení z obou stran. Ani soupeř, ani my jsme nehráli v nějakém vysokém tempu, ale jsme rádi, že to pro nás dopadlo dobře. Ani jeden z týmů se do toho pořádně nedostal. Na konci první třetiny byli Black Angels na koni, hráli lépe, ke konci jsme byli možná spíš o něco šťastnější než lepší,“ těšila trenéra Miroslava Purkrábka výhra, ale k výkonu měl jisté výhrady. Výrazně k výhře pomohl brankář Mikuláš Futschik, jenž za svá záda pustil pouze dva góly. „Miky zachytal dobře stejně jako ve čtvrtek,“ dodal Purkrábek a připomněl i výhru nad Butchis.

Black Angels – TJ Sokol Královské Vinohrady 2:3 (2:1, 0:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 15. Kozák (Renčín), 20. R. Hanák (Doležal) – 3. Araks (Ja. Procházka), 48. Pergler (Horák), 56. T. Gärtner (D. Gärtner). Rozhodčí: Sýkora, Tkáč. Vyloučení: 3:2. Využití: 0:1. Diváci: 65.

Sestava SKV: Futschik - Jan Procházka (C), Araks, Jiří Procházka, Krupička, Pražák, Trojáček, Čuda - Pergler, Z. Stuchlík, Plíhal - Keller, D. Gärtner, T. Gärtner - Horák, Pužman, Hájek - Žiška, Švejda. Trenéři: Kapucián, Purkrábek.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.