Mikuláš Futschik po dvou výhrách: Snažím se využít šanci

2. 10. 2023

Muži A

3 minuty čtení

Brankářský tým SKV v létě posílil Mikuláš Futschik. Mladý brankář přišel z Liberce poprat se o místo v brance společně s kolegy Alešem Křepelkou a Jiřím Trojanem. Jeho dosavadní působení ve Vinohradech je zatím úspěšné. K remíze na Tatranu teď přidal dvě cenná vítězství proti pražským celkům.

To první přišlo ve sváteční den 28. září doma s Butchis. Utkání sledovaly necelé tři stovky diváků. „Hned na začátku mě příjemně potěšilo, kolik lidí se na nás přišlo podívat. Možná to pro některé nebylo až tolik příjemné, minimálně ze začátku, protože první třetina se nám rozhodně nepovedla. Přišlo mi, že jsme byli zbrklí a nehráli jsme to, co jsme si řekli,“ ohlédl se za úvodem utkání s Butchis, které poznamenala nervozita na domácí straně.

Pak ale sokolové zapnuli, ve druhé části srovnali a ve třetím dějství rozhodli o výhře 4:3. „V dalším průběhu utkání jsme hráli ve skvělém tempu. Začali jsme dělat přesně to, co jsme chtěli a po výborném výkonu ve zbytku zápasu jsme si dle mého názoru zaslouženě došli pro tři body,“ dodal k prvnímu domácímu vystoupení sokolů v aktuálním ročníku Livesport Superligy. Sám zapsal hned 39 zákroků a byl jedním z hlavních strůjců triumfu.

Tři dny po zápase 4. kola zamířili Vinohradští do Štěrbohol, kde svá domácí střetnutí hrají Black Angels. „Zápas byl nemastný, neslaný z obou stranu. Padlo málo gólů. I přes to, že jsme vstřelili první branku, jsme po první třetině prohrávali 1:2. Ve druhé části jsme museli ubránit několik přesilovek soupeře. Naštěstí jsme tuto náročnou část přežili a dokázali se od toho do třetí třetiny odpíchnout. V hlavě jsme zůstali v zápase a dotlačili tam dva góly. Dokázali jsme pro sebe urvat další tři důležité body,“ cítil Futschik úlevu z úspěšného výsledku.

Stejně jako po duelu s Butchis, i po výhře 3:2 nad Black Angels převzal Futschik ocenění pro nejlepšího hráče SKV. Suma sumárum, dva zápasy, pouze pět obdržených branek a dvě individuální ceny. „Samozřejmě mi to v obou případech udělalo radost. Takové ocenění vždy potěší. Akorát mi už docházejí slova do pozápasových rozhovorů (směje se). Na druhou stranu, je to určitě také zásluha kluků, kteří mi skvěle pomáhají a dělají vše pro to, aby mi to v brance co nejvíce usnadnili. Snažím se využít šanci, kterou jsem dostal, a pomoct klukům k zisku co nejvíce bodů,“ řekl 20letý gólman na závěr.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.