Postup do play off navzdory vysoké porážce v Boleslavi

26. 2. 2024

Muži A

4 minuty čtení

Sokolům se nevydařil zápas 25. kola Livesport Superligy na půdě Mladé Boleslavi. Přesto díky zaváhání Black Angels postupují do play off z desáté příčky. V předkole vyřazovací fáze se utkají s Libercem, který už má jisté sedmé místo. Se stejným soupeřem se Vinohradští utkají i v posledním kole základní části. Půjde tak o generálku na play off.

Florbalisté Vinohrad drželi krok s velkým favoritem do poloviny utkání. Po první části prohrávali 1:3, o kontaktní branku SKV se za stav 0:2 postaral ve 12. minutě střelou z dálky po krásné bekhendové nahrávce Zbyňka Stuchlíka kapitán Jan Procházka. Za zmínku z úvodního dějství ještě stojí nájezd Milana Tomašíka ze šesté minuty, který vychatal Mikuláš Futschik, jenž v brance na moment vyměnil Aleše Křepelku. Na začátku druhé třetiny proměnil svůj únik v gól pokusem na zadní tyč Lukáš Trojáček a hosté zůstávali na dostřel.

Až v průběhu druhé dvacetiminutovky se gólostroj Středočechů rozjel naplno. Svěřenci finského trenéra Joonase Naavy vsítili v prostřední části celkem sedm branek a definitivně rozhodli o osudu utkání. Skóre ve 32. minutě dokázal svou druhou trefou v utkání alespoň zkorigovat Trojáček. Tentokráte se prosadil poté, co dorazil do sítě střelu Ivana Perglera. „Do poloviny druhé třetiny jsme dokázali držet skóre na rozdíl jedné nebo dvou branek, ale pak nás domácí silově a kondičně přejeli. Makali jsme, ale už to bylo těžké,“ zhodnotil duel dvougólový střelec Trojáček.

„Necelou půlku zápasu jsme s Boleslaví, která i podle postavení v tabulce byla jasným favoritem, drželi poměrně dobře tempo. Byli jsme v dosažitelné vzdálenosti. Pak jsme vyrobili tři čtyři chyby za sebou, které Boleslav nekompromisně potrestala. Domácí odskočili, byli v pohodě a mohli zakončovat tak, jak chtěli. Naopak my jsme se s tím trápili a už to šlo s námi z kopce,“ přidal své hodnocení trenér Miroslav Purkrábek. I přes vysokou porážku si SKV zahraje play off.

Jedenáctí Black Angels prohráli doma s Chodovem a ztrátu pěti bodů už nemohou do konce základní části smazat. Vinohrady tak půjdou do play off z desáté příčky a vyzvou sedmý Liberec. A právě se Severočechy se střetnou za týden v závěrečném kole základní části. „Dalo by se to nazvat jako nulté osmifinále. Bude to asi hodně vyhrocené, oba týmy se budou snažit udělat dojem tak, aby se to projevilo právě v play off,“ naznačil Purkrábek, že navzdory rozdaným kartám se budou chtít týmy ve 26. kole ukázat.

Na závěr se trenér SKV vyjádřil také k zajímavému taktickému tahu, kdy do branky SKV na samostatný nájezd v úvodu utkání naskočil místo Křepelky Futschik a proti Tomašíkovi uspěl. „Mikulášovi nájezdy jdou, takže na ně chodí poměrně často. Nemohu říci, že pokaždé, ale je to věc, se kterou dlouhodobě pracujeme,“ dodal Purkrábek. Duel s Libercem se uskuteční v sobotu 2. března od 17 hodin v Rieger aréně. Následné předkolo play off se odehraje v týdnu poté.

Předvýběr.CZ Florbal MB – TJ Sokol Královské Vinohrady 15:3 (3:1, 7:2, 5:0)

Branky a nahrávky: 2. Delong (D. Beneš), 11. J. Bína (Sládek), 14. Bergman (Punčochář), 29. Gašparík (Gruber), 32. J. Bína (Zoufalý), 32. Tokoš (D. Šebek), 35. Suchánek (Tomašík), 39. Punčochář (Delong), 39. Tomašík (Tokoš), 40. Gruber (Gašparík), 44. Zoufalý (J. Bína), 51. Zakonov (Tomašík), 51. J. Eliáš (Sládek), 56. Tomašík (Sládek), 60. Šourek (Bergman) – 12. Ja. Procházka (Z. Stuchlík), 22. Trojáček, 32. Trojáček (Pergler). Rozhodčí: Both, Černín. Vyloučení: 0:1. Využití: 1:0. Diváci: 311.

Sestava SKV: Křepelka (na nájezd v 6. minutě a od 41. minuty Futschik) - Čuda, Araks, Krupička, Bajko, Jiří Procházka, Jan Procházka (C), Pražák, Martan - Horák, D. Gärtner, T. Gärtner - Pergler, Pužman, Trojáček - Urbánek, Z. Stuchlík, Pinkas - Mervart. Trenéři: Kapucián, Purkrábek.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.