SKV posílí bývalá reprezentační kapitánka

3. 1. 2014

Ženy A

2 minuty čtení

Vinohrady výrazným způsobem posílily svůj kádr. Z Herbadentu k nám totiž na hostování přichází Zuzana Macurová.

Poslední kapitánka národního týmu Zuzana Macurová se rozhodla ukončit své angažmá v pražském Herbadentu a projevila zájem přestoupit do Vinohrad. „Po rychlém a vstřícném jednání s vedením Herbadentu jsme se zatím domluvili na hostování do konce sezony,“ osvětlil situaci Vilém Svoboda, sportovní ředitel vinohradského florbalu.
 
Macurová v letošní sezoně doposud posbírala v nejvyšší soutěži vinou zranění pouze osm startů, i tak stihla nastřádat 11 bodů. „Pro nás to znamená velké posílení kádru, jelikož se jedná o několikanásobnou reprezentantku a jednu z nejzkušenějších českých hráček,“ potvrdil Svoboda, o jak velkou osobnost se jedná. „Věříme, že se Zuzaně u nás bude líbit a že společnými silami dosáhneme na náš cíl – záchranu v extralize,“ přidal své přání.
 
Zuzana Macurová začínala s florbalem v Ostravě ještě v čase svého studia na vysoké škole. Následoval přestup do Vítkovic. V roce 2012 se stěhovala do pražského Herbadentu, se kterým loni vybojovala mistrovský titul. Zúčastnila se pěti světových šampionátu, přičemž na tom posledním, který se uskutečnil v prosinci v Brně a Ostravě, vedla český tým jako kapitánka. V reprezentaci celkově posbírala 87 startů.
 

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.