Obrat, drama a nakonec radost! Extraliga zůstává na Vinohradech

3. 5. 2015

Ženy A

4 minuty čtení

Ženský A tým se po roce opět raduje ze záchrany v nejvyšší soutěži! Ve čtvrtém utkání zdolal Panthers v napínavém zápase 6:5 a celou sérii ovládl 3:1. SKV tak bude v příští sezoně opět dvakrát extraligové!

Sokolky vstupovaly do čtvrtého duelu baráže s vědomím, že mohou sérii ukončit na domácí půdě. Jenže zápas se pro ně v prvních dvou částech nevyvíjel dle představ. V první minutě otevřela skóre Škopánová. Vinohrady však stihly na gól soupeře rychle zareagovat. Chybu v rozehrávce soupeře využila Čermáková a poslala míček do šibenice. Domácím se podařilo dostat se do vedení. Po střele Bartošové dorazila balonek za brankovou čáru Reichová.
 
Ve druhé třetině byly jednoznačně lepší hostující hráčky. Na hřišti působily živěji než domácí celek. Výsledkem byly dvě branky v síti Velčické. Nejprve se prosadila Raková a po ní třetí branku hostů vstřelila Baráková. Panthers si tak ve druhé třetině vybudovaly jednogólový náskok.
 
Trenéři Vinohrad zareagovaly na nevydařenou pasáž utkání stažením hry na dvě pětky. Tahle změna se vyplatila už v úvodní minutě třetí periody. Opět skvěle zafungovala spolupráce Reichová - Macurová a druhá jmenovaná srovnala na 3:3. Výborně hrající Macurová pak dokonala obrat. Sama vybojovala balonek a poté ho s přehledem umístila do branky.
 
Panthers vrhli síly do útoku, čehož domácí tým skvěle využil. Hyršlová si naběhla do druhé vlny a balonek po její střele skončil v horním růžku branky. Hostující trenéři si vzali oddechový čas, aby zklidnili situaci, ale jejich záměr nebyl úspěšný. Šest minut před koncem zařídila domácímu celku tříbrankové vedení svým druhým gólem Čermáková.
 
Jenže sokolky si zápas ještě zdramatizovaly vlastními chybami. Nejprve nechaly Barákovou dorazit balonek do odkryté branky a poté stejnou hráčku neuhlídaly na středu. Pantherkám tak chyběl jeden gól, ale ve zbývajících 88 vteřinách už se jim skórovat nepodařilo. Vinohrady tak udržely těsný náskok a zajistily si účast v příštím extraligovém ročníku!
 
Ačkoliv Ladies v sezoně schytaly několik nepříjemných porážek a sezona se jim protáhla až do května, v přímém souboji s prvoligovým soupeřem potvrdily, že do extraligy patří. A v příštím ročníku mohou poskočit zase o krůček dál. Gratulujeme celému týmu a jsme rádi, že vinohradský florbal bude mít znovu dvojnásobné zastoupení v extralize!
 
TJ SKV - FbC Panthers 6:5 (2:1, 0:2, 4:2)
 
Branky a nahrávky: 4. Čermáková (Tvrzníková), 16. Reichová (Bartošová), 41. Macurová (Reichová), 47. Macurová, 48. Hyršlová (Reichová), 54. Čermáková (Strejcovská) - 1. Škopánová (Nováková), 23. Raková (Sátrová), 33. Baráková (Slezáková), 57. Baráková (Krauskopfová), 59. Baráková (Slaná). Rozhodčí: Cholek, Cholková. Vyloučení: 0:0. Diváci: 127.
 
Sestava SKV: Velčická - Honzová, Strejcovská, Jiříčková, Valášková (C), Sladkovská, Červená - Petřeková, Tvrzníková, Čermáková - Macurová, Reichová, Bartošová - Šádková, Hyršlová, Komorousová - Javorská, Černovská. Trenéři: Luděk Pokorný, Pavel Doubek a Gustav Ondrejčík.  
 
V sezoně nastoupily také: Máčilová, Kutnarová - Fialová, Kotíková, Kuchařová, Schwarzová, T. Trunečková, Vejborná, Vejvodová.
 
Foto: Otakar Prášek
 

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.