Mladší žákyně poprvé bodovaly!

19. 11. 2015

Mladší žákyně

2 minuty čtení

Mladší žákyně, podpořené o brilantní elévskou lajnu, v sobotu zamířily do vzdáleného Bousova, aby na svém čtvrtém turnaji konečně získaly vytoužené body. A k překvapení všech přítomných to opravdu dokázaly, když po urputném boji přehrály pražské Bohemians a připsaly si první vítězství.

První zápas proti místním Bouzovankám sliboval drsný souboj. Ošlehané venkovanky, od přírody obdařené statnou postavou, nešetřily fyzickými ani střeleckými silami a podnikaly na svatyni hostujících hráček neutuchající nájezdy. Miniladies statečně vzdorovaly, ale nápor byl příliš veliký, a tak po dvou polovinách domácí Bouzov slavil výhru 12:4.

Nicméně mladší žákyně ani přesto neztratily chuť do dalších zápasů a po krátké pauze se znovu vrhly do víru hry. A dobře udělaly! Z první poloviny si sice vinohradské naděje odnesly manko dvou gólů, ale druhá část už byla hotová krasojízda. Pidiladies vycítily naději, chňaply po ní a už jí nepustily. Dvě minuty před koncem se probojovaly do hubeného vedení 5:4 a do konce zápasu obětavě bránily ataky zelenobílých. Po infarktových 119 vteřinách, tedy jednu sekundu před koncem zápasu, zvedla rodiče z lavičky Barča Klinerová, když parádní střelou od půlky zpečetila první výhru mladších žákyň v sezóně. Po symbolické buly pak naplno vypukly oslavy a celý Bouzov se nestačil divit, jak vinohradské florbalistky křepčí nad ukořistěným skalpem svého pražského rivala.

Na třetí zápas, po vydatné party v cukrárně, už mladším žákyním nezbyla žádná síla. Nové Strašecí, jinak též důvěrně známé jako ukřičené zebry, se projevily jako nezdolný soupeř a uštědřily Vinohradům nepěkný výprask 5:16.

Přesto ale nejmladší hráčky neodjížděly domů se svěšenou hlavou, neboť výkon, který předvedly ve druhém zápase a především jeho výsledek, je mohl a jistě ještě bude těšit celá dlouhá léta.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.