Trenérská návštěva na mladších žácích

10. 4. 2016

Mladší žáci

3 minuty čtení

V sobotu jsme s Petrem vyrazili do Nehvizd na trenérskou návštěvu turnaje mladších žáků. Na koučování některých našich bývalých svěřenců jsme se těšili a byli jsme zvědaví, jaký pokrok kluci udělali. Na zkušenou jsme sebou vezli gólmana, jednoho hráče a jednoho o berlích chodícího fanouška.

Vše probíhalo, jak má - rozcvička, rozchytání gólmana i začátek zápasu. Zhruba po minutě se vše najednou zvrtlo, kluci sice dali gol, ale najednou jako by na hřišti usnuli a přestali hrát a ani obdržený gól a gólman, co si mohl vykřičet hlasivky, nezabírali.

A tak muselo nastat moje i Petrovo neoblíbené zvýšení hlasů a důrazné poplácání a pohrůžka speciálního pondělního tréninku. Najednou to zas byli ti kluci, co po hřišti lítají a rvou se o každý míček. První zápas s Mělník Maniacs jsme vyhráli 5:2.

Druhý zápas probíhal plně v režii domácího týmu Tigers Nehvizdy, a i když se v druhé půlce naši hráči snažili, na konci na světelné tabuli svítil výsledek 11:5 pro Nehvizdy. Po takto vysoké porážce jsme klukům promluvili do duší, vytkli chyby z předchozího zápasu, ale i pochválili snahu o zvrácení výsledku a chystali se na další zápas.

Po malé jednozápasové přestávce jsme doslova vlítli na další tým Fbk Draci a zvláště v druhé půlce se nám dařilo. Zápas jsme vyhráli 12:2.

Konečně nastala delší přestávka a my mohli vyrazit posílit nervy něčím sladkým do užasné cukrárny. Po návratu jsme zjistili, že kluci potřebují „studenou sprchu anebo sundat z hrušky“, jak nám po té výhře vyrostli. Trošku jsme je s Petrem uklidnili a nabádali k soustředěnému výkonu. Překvapivě poslechli a poslední zápas s Bohemians opravdu odmakali úplně celý až do konce. Utkání skončilo 12:5. Nakonec jsme tedy skončili na krásném druhém místě.

Co říci na závěr? Že nás kluci mile překvapili nejen herním projevem, ale i tím, že poslouchali a plnili věci, které po nich jejich bývalí trenéři chtěli. A také tím, jak naprosto samozřejmně mezi sebe vzali tři hráče z řad elévů, i když jeden jim jen pomáhal ze střídačky malovánim na trenérskou tabuli a fotodokumentací, druhý na ně dost důrazně pořvával z pod masky a třetí lítal a střílel co mu síly stačily.

Kluci díky! Udělali jste nám radost, byla to s vámi fajn strávená sobota.

Lucka a Petr

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.