Porážka v pražském derby. SKV na Spartu nestačilo

7. 2. 2019

Muži A

3 minuty čtení

Vinohrady prohrály v 23. kole Tipsport Superligy na hřišti Sparty 2:10. Druhý tým tabulky se dostal do vedení už po 53 vteřinách a postupně navyšoval skóre. Za SKV se prosadili pouze Kapucián, který si tak připsal premiérový start i gól v nejvyšší soutěži, a Gregor. V pondělí se sokolové představí v Liberci.

Sokolové chtěli pomýšlet na dobrý výsledek, ale jejich plány zhatil nevydařený začátek. Zahajovací pětice ztratila v útoku míček a sparťané se vrhli do rychlého protiútoku, který úspěšně zakončil Ujhelyi. Na začátku deváté minuty Vinohradští opět zaznamenali ztrátu a Krejča svůj průnik vpřed korunoval pěknou bekhendovou kličkou. Ve 13. minutě bylo ještě hůře. Sparťané rozebrali hostující obranu a na konci svižné kombinace byl Křenek - 3:0 pro domácí.

Svěřenci Michala Pazdery se na začátku druhé části oklepali a podařilo se jim snížit! Hartman dobře zachytil míček, předal ho Kapuciánovi a ten si ve svém prvním startu v Tipsport Superlize připsal rovněž premiérový gól. Jenže vstřelená branka sokoly k obratu nenabudila. Naopak. Sparta během devíti minut nasázela do vinohradské branky pět zásahů a rozhodla o osudu utkání. Po osmé inkasované brance sáhla hostující lavička ke změně na brankářském postu a svůj čtvrtý start v sezoně si připsal Jiří Buchta.

Čisté konto držel nový gólman až do 49. minuty a nakonec obdržel jen dva góly. Ještě předtím stihli v přesilovce Vinohradští podruhé v duelu snížit. Linhart pěknou přihrávkou našel volného Gregora, který se nemýlil. SKV prohrálo na hřišti Sparty 2:10. „Špatný vstup do zápasu a nekoncentrovanost v průběhu prvních dvou třetin nám nedovolily hrát o lepší výsledek,“ zhodnotil zápas trenér Boleslav Kytka. V pondělí se sokolové vydají do Liberce, kde před televizními kamerami vyzvou domácí FBC.

ACEMA Sparta Praha – TJ SKV 10:2 (3:0, 5:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 1. Ujhelyi (Svatoš), 9. Krejča (Časar), 12. Křenek (Ujhelyi), 26. Kareš (Svatoš), 29. Marvánek, 30. Garčar (TS), 33. Ujhelyi (Svatoš), 35. Kareš (Ujhelyi), 49. Remeš (Burian), 54. Pažák (Časar) – 25. Kapucián (Vnuk), 43. Gregor (Linhart). Rozhodčí: Nábělek, Štengl. Vyloučení: 1:2, navíc Burian (Sparta) 5 min. Využití: 0:1. Diváci: 235.

Sestava SKV: Weissgärber (35. Buchta) - O. Stuchlík (C), Hanák, Jelínek, Kachnič, D. Záň, Lanc, Houra - Linhart, Z. Stuchlík, Harnesk - Gregor, Svoboda, Vnuk - Hartman, J. Záň, Entlicher - Kapucián, Lehký. Trenéři: Michal Pazdera, Boleslav Kytka.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.