Šest bodů ze severozápadu! Ladies porazily Litvínov i Chomutov

6. 10. 2019

Ženy A

3 minuty čtení

Ke dvěma domácím výhram nyní svěřenkyně kouče Jonáše Sigla přidaly dva triumfy i ze dvou venkovních duelů a o skóre před Florbalovou akademií z Mladé Boleslavi vedou tabulku západní skupiny 1. ligy žen. Ladies v sobotu vyhrály v Litvínově 10:4 a v neděli zdolaly Chomutov 6:0.

V prvním utkání se ženské áčko prosazovalo velmi pozvolna. V úvodní třetině se o jedinou branku postarala Anna Kutnarová a i ve druhé části se favoritkám dlouho nedařilo prolomit litvínovskou obranu. Následné góly Anety Kalivodová, Nikoly Bursové a Adély Skalické přeci jen vnesly do vinohradských řad o něco více klidu.

Třetí část se změnila v jednu velkou přestřelku. Za stavu 1:6 dokonce Litvínov během pouhé minuty vsítil tři branky a lehce zdramatizoval závěr. Pak se ovšem prosadily Petra Kytková a Kristýna Vejvodová a Sokol už si vítězství vzít nenechal. Vinohrady vyhrály 10:4, třemi body se na výhře podílely Vejvodová, Bursová a Aneta Nigrinová.

„V zápase se nám moc nedařilo v koncovce a obrovsky nás podržela v brance Jana. Díky ní jsme v půli zápasu pohodlně vedli a nemuseli se strachovat o výsledek. Ve třetí třetině se už jen dohrávalo a bylo to spíše exhibiční,“ okomentoval výhru v Litvínově asistent trenéra Pavel Doubek.

SK Bivojky Litvínov - TJ Sokol Královské Vinohrady 4:10 (0:1, 0:3, 4:6)

Branky a nahrávky: 44. Střihavková (Slavíková), 47. Vytrhlíková, 48. Prosná (Svobodová), 48. Slavíková (Vytrhlíková) - 11. Kutnarová (Nigrinová), 26. Kalivodová (Rybínová), 28. Bursová (Rybínová), 39. Skalická (Bursová), 43. Bursová (Vejvodová), 46. Snopová, 48. Kytková (Hrušková), 50. Vejvodová (Nigrinová), 53. Kutnarová (Nigrinová), 59. Vejvodová (Hrušková). Rozhodčí: Chleborád, Trávníčková. Vyloučení: 0:0. Diváci: 61.

Sestava SKV: Vyrobíková - Dobisíková, Snopová, Bartůňková, Skalická, Kratochvílová, Chlebcová - Kutnarová, Nigrinová, Vejvodová (C) - Kytková, Hrušková, Kalivodová - Bursová, Rybínová. Trenéři: Sigl, Doubek.


Sokolky všech svých šest tref vměstnaly do druhé dvacetiminutovky. Dvakrát se během prostřední části trefily Vejvodová, Kalivodová a Kutnarová a určily konečné skóre zápasu 6:0. Tři asistence zapsala Aneta Nigrinová, dvě gólové nahrávky přidala Ivana Hrušková.

První čisté konto v sezoně udržela Eliška Kuchyňková, která si v duelu připsala 14 zákroků. „Soupeř velmi dobře bránil a nám se zadařilo až ve druhé třetině při stažení na dvě lajny. Třetí třetina byla ve znamení neproměněných šancí,“ ohlédl se za nedělním utkáním Pavel Doubek. Už za týden se Ladies představí v Nehvizdech, kde vyzvou domácí Prague Tigers.

Florbal Chomutov - TJ Sokol Královské Vinohrady 0:6 (0:0, 0:6, 0:0)

Branky a nahrávky: 23. Vejvodová (Nigrinová), 26. Kalivodová (Hrušková), 29. Vejvodová (Nigrinová), 33. Kutnarová (Trunečková), 35. Kalivodová (Nigrinová), 39. Kutnarová (Hrušková). Rozhodčí: Kellermann, Chleborád. Vyloučení: 0:0. Diváci: 81.

Sestava SKV: Kuchyňková - Dobisíková, Trunečková (C), Bartůňková, Skalická, Snopová, Chlebcová - Kutnarová, Nigrinová, Vejvodová - Kytková, Hrušková, Kalivodová - Rybínová, Bursová, Kruberová - Kratochvílová. Trenéři: Sigl, Doubek.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.