Kanonáda elévek v Nehvizdech

23. 11. 2019

Elévky

2 minuty čtení

V sobotu 23. listopadu jsme se sešli již na letošním čtvrtém turnaji nejmladší dívčí kategorie v hale základní školy Nehvizdy. Čekaly nás tři zápasy proti domácímu týmu Prague Tigers Nehvizdy, Florbalové akademii MB „Dobrovice“ a TJ Sokolu Nové Strašecí bílé.

Připraveno bylo sedm statečných – Karolínka, Justýnka, Emča, Bětka, Kristýnka, Stella a Berča. Na lavičce taktiku ladili trenéři Líba Nigrin a Lucka Rudolecká, v hledišti pak vytvářeli báječnou atmosféru rodiče několika hráček.

Oproti minulé sezoně se nám členská základna pěkně rozrostla a již se nám nestává, že bychom měli problém složit na víkendový turnaj kvalitní tým i s několika hráčkami na střídání. Také hra se zlepšila, holky povyrostly a naučily se základy florbalu. Gólů nám tam tak letos padá více (ještě teda musíme trochu omezit ty góly, co končí v naší síti) a můžeme říci, že začínáme hrát florbal.

No a jak nám to šlo dnes? V prvním zápase proti nováčkovi soutěže Prague Tigers Nehvizdy jsme tři vteřiny před koncem vyrovnali na 9:9, ve druhém zápase proti tradičnímu soupeři FA MB Dobrovice jsme sice čtyři góly dali, ale daleko víc jich dostali (konečný stav 4:12) a v posledním zápase proti postupujícímu týmu zpět do druhého koše jsme se dlouho drželi na dostřel a nakonec v nejlépe odehraném utkání dne jsme prohráli 4:7. Celkem jsme tak za tři zápasy vstřelili skvělých 17 gólů!

Před námi je nyní poslední letošní turnaj, který bude těsně před Vánocemi – do té doby víme, na čem zapracovat, abychom i příště měli ze zápasů minimálně stejně dobrý pocit, jako tomu bylo dnes!

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.