Ondřej Stuchlík po výhře nad Spartou: Proti týmům z TOP 4 je každý bod super

10. 12. 2019

Muži A

3 minuty čtení

Sokolové v pátek neuspěli na hřišti Otrokovic, kde ztratili nadějně rozehraný zápas, radost z vítězství si tak užili až v neděli, kdy dokázali v domácí Rieger aréně skolit silnou Spartu 5:4 v prodloužení. Kapitán a opora týmu Ondřej Stuchlík se po nedělním střetnutí rozpovídal o tom, jaké byly příčiny pátečního nezdaru nebo co dovedlo SKV k důležité výhře nad pražským rivalem.

V Otrokovicích jste vedli po první třetině 3:0. Co se následně stalo s vaším výkonem, že se domácím podařilo skóre otočit a nakonec i vyhrát?
„Náš vstup do zápasu a celá první třetina vypadaly přesně tak, jak bychom se chtěli prezentovat. Předváděli jsme koncentrovanou hru do obrany a vyvarovali jsme se ztrátám ve středním pásmu. Bohužel o přestávce mezi první a druhou třetinou jsme tyhle kousky hry zapomněli v šatně a po špatné druhé třetině jsme se už nedokázali vrátit herně zpátky. Tím jsme to Otrokovicím hodně ulehčili a stejně jako u nás doma jsme jim výhru z velké části darovali.“

Se Spartou jste v nedělním utkání rychle prohrávali 0:2, ale následně přišlo zlepšení. Čím to?
„Nedělní zápas se Spartou byl vlastně opakem toho pátečního. První třetina byla hodně daleko od ideálu a naštěstí díky Rasťovi neskončila úplným debaklem. A jak to bylo v pátek, že na druhou třetinu přišel jiný tým, tak se stalo i v neděli. Dokázali jsme nastavit naše tempo zápasu, byli jsme odvážnější na míčku a zaslouženě jsme šli do vedení.

Ve třetí třetině už to vypadalo, že Sparta míří za výhrou, ale vy jste se nevzdali. Ceníš si na mužstvu to, že se i nadále hnalo za vyrovnáním?
„Určitě. Minulý rok jsme hodně zápasů ztratili právě ve třetích třetinách, tak jsem rád, že jsme z toho načerpali zkušenosti, které tento rok alespoň z části prodáváme.“

Jak moc je výhra nad favorizovanou Spartou cenná a jaká panovala atmosféra v šatně po zápase?
„Sparta i letos patří do TOP 4 a proti těmto týmům je každý bod super. Takže je jasné, že po výhře byla atmosféra dobrá a na obličejích svítily úsměvy. Ale tím, že jsme v pátek nedokázali vyhrát, tak to bylo zase jen další dohánění bodů, které nám mohou na konci chybět.“

V sobotu vás na domácím hřišti čeká Ostrava. Dá se říct, že je to klíčový zápas směrem k vašim ambicím?
„Je to jeden z nich. Popravdě jsme si všechny prosincové zápasy označili jako klíčové a do Vánoc chceme udělat maximum, abychom nový rok začínali na co nejlepší pozici.“

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.