Nevydařený zápas. Sokolové doma prohráli s Ostravou

15. 12. 2019

Muži A

3 minuty čtení

Vinohradští nenazávali na týden staré domácí vítězství nad Spartou a v duelu 17. kola superligy prohráli s ostravským FBC vysoko 2:7. O jediné dvě branky SKV se v první třetině postaral obránce Marian Jelínek. Ostravané si klíčový náskok vytvořili během prostřední dvacetiminutovky a výhru už si ve zbytku utkání vzít nenechali.

Do deváté minuty se čekalo na první gól střetnutí. Pak následovala trochu divočejší pasáž. Jan Svoboda natáhl z dálky ke střele, míček se odrazil k Marianu Jelínkovi, který ho pohotově poslal do sítě. Následně se dvakrát rychle za sebou prosadili hosté. Marek Zapletal proskotačil vinohradskou obranou a pod ležícím brankářem Mazákem propasíroval balonek za brankovou čáru. O chvíli později sehrálo FBC bleskový protiútok, na jehož konci byl úspěšný střelec Michal Sládek.

Hosté dokázali odskočit o dvě branky. V 15. minutě vytvořili ostravští florbalisté tlak na domácí branku a celou akci zakončil střelou pod horní tyčku Dominik Kaloč. O čtyři minuty později se druhé trefy v zápase dočkal Marian Jelínek. Vinohradský obránce se odhodlal ke střele z větší vzdálenosti a snížil na 2:3. To bylo ale naposled v utkání, kdy SKV drželo kontakt se soupeřem. Ve zbytku střetnutí už se totiž prosazovalo pouze FBC. Ve druhém i ve třetím dějství dali hosté po dvou brankách a nakonec vyhráli 7:2.

„V první třetině jsme začali slušně, bohužel byl soupeř produktivnější a z našich šancí jsme více nevytěžili. Od druhé třetiny nás Ostrava předčila ve všech činnostech. S takovým výkonem nemůžeme myslet na play off. Pokud jsme se ve zbytku zápasu dostali do šancí, končily mimo nebo na dobře chytajícím Binderovi,“ shrnul výsledkově nevydařený duel 17. kola kouč Michal Kotlas. V pátek se sokolové představí na hřišti Hattricku Brno a v neděli doma přivítají Bohemku.

TJ Sokol Královské Vinohrady – FBC Ostrava 2:7 (2:3, 0:2, 0:2)

Branky a nahrávky: 9. Jelínek (Svoboda), 19. Jelínek (Z. Stuchlík) – 10. Zapletal (Lipový), 11. Sládek (Eichner), 15. Kaloč (Dohnal), 26. Kaloč (Lipový), 28. Sládek (Šindler), 45. Sládek (Klimscha), 49. Eichner (Šindler). Rozhodčí: Bališ, Varga. Vyloučení: 3:1. Využití: 0:1. Diváci: 130.

Sestava SKV: Mazák - O. Stuchlík (C), Otta, Richtr, Jelínek, Strobach, Vnuk - Hájek, Skřivánek, Hartman - Svoboda, Z. Stuchlík, Gregor - Linhart, Hanák, Bína. Trenéři: Kotlas, Bouša.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.