Jan Fiala: Cesta vede pouze přes dobrou práci v tréninku

25. 1. 2021

Muži A

3 minuty čtení

Tři zápasy v Livesport Superlize, tři porážky. Sokolům se uplynulý týden výsledkově vůbec nevydařil a na výhru s Otrokovicemi SKV nenavázalo. Navíc ve všech třech zápasech inkasovalo dvouciferný počet branek. Teď bude potřeba zlepšit výkony pro zbytek základní části. V to věří i Jan Fiala, který protrhl svou střeleckou smůlu.

Konfrontace s Bohemians Vinohradským nevyšla. „Klokani“ demonstrovali svou útočnou sílu. „V zápasech s Bohemkou jsme nepředvedli prakticky nic z toho, na co máme, co chceme hrát a čím se chceme jako tým na hřišti prezentovat. Bohemka hodně držela míček a vnutila nám svůj obraz hry,“ ohlédl se za vysokými porážkami 4:10 a 5:14 útočník SKV Jan Fiala.

Velký počet inkasovaných gólů pak přišel také v nedělní partii s dalším pražským soupeřem. „Může za to z části náročný program a také to, že Black Angels mají dlouhodobě vysoký poměr gólů na zápas, především to je ale dílem našich individuálních chyb, kvůli kterým jsme hlavně okolo poloviny třetí třetiny několik branek soupeři darovali,“ kroutila hlavou letní posila Sokola.

„Do dalších zápasů musíme zlepšit pohyb, a to jak s míčkem, tak bez něj. Musíme být více přímočaří a mít větší tah na branku. S tím se váže i to, abychom zbytečně nepřehrávali situace a počínali si jednoduše v útočném pásmu,“ popsal Fiala, co bude v nadcházejících duelech potřeba vylepšit, aby se dostavily úspěšnější výsledky.

Přesto se určitá pozitiva najít dají. Právě Fiala totiž před týdnem s Otrokovicemi protrhl své střelecké trápení a v oslabení vsítil svůj první gól v dresu SKV. Proti Bohemce pak přidal další dva zásahy a jednou se trefil také do sítě Black Angels. „Samozřejmě jsem za to rád, už bylo potřeba se nějak chytnout. Zároveň jsem ale například v nedělním utkání s Black Angels mohl dát určitě více než jen jednu branku,“ litoval nevyužitích příležitostí.

Po výhře nad Otrokovicemi tedy přišly tři porážky. Sokolové se tak aktuálně nacházejí na 13. příčce superligy a ve zbytku základní části budou chtít svou pozici vylepšit. „Ven z tohoto stavu vede cesta pouze přes dobrý tréninkový proces. Naše cíle jsme si vytyčili v kabině po zápase a tam také zůstanou, ale určitě se pokusíme zabojovat o devátou nebo desátou příčku v tabulce,“ dodal Fiala na závěr.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.