Ani vedení 5:1 nestačilo, Sparta se po obratu raduje z výhry

1. 3. 2021

Muži A

3 minuty čtení

Také ve druhém vzájemném utkání se Spartou měli sokolové nakročeno k výhře. Dobře rozehraný zápas ale k triumfu nedovedli a nakonec v utkání 25. kola Livesport Superligy prohráli 5:6 po prodloužení.

Gólový účet zápasu otevřela jako první Sparta. Jakub Kolstrunk předvedl, jak rychlé ruce má a překonal brankáře Buchtu. Sokolové i přes inkasovanou branku dostali do pohody a předváděli vydařený výkon. V desáté minutě Lukáš Gregor vyvezl míček, oslovil Zbyňka Stuchlíka a ten se z úhlu nemýlil.

Ještě do přestávky přidali domácí další tři zásahy. Hartmanův nepřesný pokus si sparťané srazili do branky sami, pak Gregor další skvělou přihrávkou vybídl ke skórování Olivera Golda, jehož klička byla úspěšná, a povedenou pasáž SKV uzavřel úspěšnou dorážkou Patrik Chládek, pro něhož to byla první trefa ve vinohradském dresu.

Před polovinou utkání sokolové navýšili své skóre. Michal Strachota v přesilové hře krásně našel na mantinelu volného Milana Bínu a ten zavěsil. Do konce prostředni dvacetiminutovky sice Vinohradští dvakrát inkasovali, přesto měli duel rozehraný velmi dobře a ještě pět minut před koncem vedli o dva góly.

Jenže pak přišel kolaps. V 56. minutě snížil Mikuláš Krbec a obrat pak řídil Kolstrunk. 19 vteřin před koncem prokázal svůj důraz v brankovišti a podobnou dovednost uplatnil také v prodloužení, kdy rozhodl o výhře Sparty. Sokolové si tak z předposledního zápasu v základní části odnesli pouze bod.

„V první třetině jsme si vypracovali výbornou pozici pro zbytek utkání. Sparta stáhla hru na dvě pětky a hrála v závěru velice dobře. Ve třetí třetině jsme přečkali prvních deset minut, kdy si soupeř vytvořil opravdu velký tlak. Škoda, že se nám v závěru nepodařilo dát nějaký gól a trochu si pomoct,“ ohlédl se za prohrou 5:6 v prodloužení trenér SKV Michal Kotlas.

TJ Sokol Královské Vinohrady – Sparta Praha 5:6 (4:1, 1:2, 0:2 - 0:1) po prodl.

Branky a nahrávky: 10. O. Stuchlík (Gregor), 16. Hartman (Paštika), 18. Gold (Gregor), 19. Chládek (Hartman), 29. Bína (Strachota) – 1. Kolstrunk (Kareš), 30. Juha (Zouzal), 35. Ujhelyi (Pruner), 56. M. Krbec (D. Beneš), 60. Kolstrunk (Ujhelyi), 61. Kolstrunk (D. Beneš). Rozhodčí: Bališ, Varga. Vyloučení: 1:1. Využití: 1:0. Hráno bez diváků.

Sestava SKV: Jiří Buchta - Jelínek, Paštika, Lanc, Cabejšek, O. Stuchlík (C), Gold - Chládek, Skřivánek, Hartman - Klápa, Strachota, Bína - Fiala, Z. Stuchlík, Gregor. Trenéři: Kotlas, Bouša.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.