Vyjádření klubu k (ne)povolení sportovních aktivit po konci nouzového stavu

11. 4. 2021

Klub

2 minuty čtení

Stejně jako ostatní kluby i SKV přivítalo plánované umožnění organizovaných sportovních aktivit po konci stavu nouze. Během několika hodin však nový ministr zdravotnictví Petr Arenberger změnil naplánované kroky a bude předkládat na pondělním zasedání Vlády ČR opětovné zpřísnění, kdy by spolu mohly trénovat maximálně 2 osoby.

V pátek 9. dubna učinil ministr zdravotnictví Petr Arenberger veřejné prohlášení, na základě kterého začal i náš klub a jeho trenéři připravovat tréninkovou činnost svých družstev. Plánované umožnění venkovního sportování v počtu 20 osob umožňovalo (spolu s příznivým počasím) sice omezený, ale alespoň nějaký návrat ke sportovní činnosti mládeže. Mládeže, která je již několik měsíců nucena vzít za vděk maximálně online trénováním. Tomu se sice naši trenéři snaží maximálně věnovat, ale opravdové sportování to z principu nikdy nemůže nahradit. 

Ministr zdravotnictví bohužel během víkendu změnil naplánované umožnění sportování a na pondělním zasedání Vlády bude navrhovat opět maximální počet 2 sportujících osob.

Z výše uvedeného tedy plyne, že v tuto chvíli bohužel nemůžeme s naplánovanou činností začít.

Plně se připojujeme k vyjádření Českého florbalu, který spolu s ostatními sportovními svazy bude maximálně usilovat o změnu rozhodnutí na pondělním zasedání Vlády ČR. I nadále tak budeme připravovat online tréninky a jiné náhradní aktivity a jednotlivé kategorie dostávají infromace od svých trenérů. Opravdu pevně však doufáme, že odpovědní činitelé změní názor a sportovní činnost umožní - je to stěžejní pro zachování nejen fyzického, ale i psychického zdraví dětí.

Za SKV přejeme všem hodně zdraví a trpělivosti. Věříme, že se co nejrychleji na sportovištích opět potkáme.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.