Sokoly čeká tradiční derby se Spartou

26. 2. 2021

Muži A

2 minuty čtení

Ve 25. kole Livesport Superligy se proti sobě postaví Vinohrady a Sparta. Sokolové měli první vzájemný duel v této sezoně rozehraný velmi dobře a postupně vedli 2:0, 3:2 a 4:3. Pak ale sparťané duel otočili a vyhráli 5:4. Šanci na odvetu budou mít Vinohradští v neděli od 17 hodin večer, kdy pražského rivala vyzvou v domácím prostředí.

Zápasy se Spartou bývají vždy velmi zajímavé a historie vzájemných duelů je hodně bohatá. Také v minulém ročníku svedlo SKV s pražským sokem interesantní bitvy. Na Podvinném Mlýně vedli sokolové před polovinou utkání 4:0, nakonec však padli 4:6. Porážku pak svému soupeři oplatili v domácím utkání, které ovládli 5:4 po prodloužení. Vítěznou trefu obstaral Petr Hartman.

V letošní sezoně vedli Vinohradští v prosinci na půdě Sparty 2:0, nezvládli ale třetí třetinu, třikrát inkasovali v přesilovkách a nakonec prohráli těsně 4:5. Pozor si bude muset vinohradská obrana dát hned na několik hráčů. Kanadské bodování Sparty vede Mikuláš Krbec, posila z Chodova. Produktivní jsou také Lukáš Ujhelyi a Jakub Kolstrunk. A šikovnost předváějí i mladíci Marek Zouzal a Dominik Beneš.

Vinohradskou minulost mají Michal Kareš a rovněž brankář Martin Beneš. Naopak z kádru SKV si ve Spartě zahráli Milan Bína, Michal Strachota a Lukáš Lanc. Co se posledních zápasů týče, Sparta dvakrát v řadě nestačila na Mladou Boleslav, sokolové si zase pro změnu neporadili se silnými Vítkovicemi. Ve střetnutí se sedminásobným mistrem České republiky se ale blýskl hattrickem Jiří Lebeda, útočník, který teprve před týdnem přišel z kunratického Startu jako posila.

Nedělní duel je na programu od 17 hodin a vy ho budete moci sledovat prostřednictvím textového přenosu nebo díky vysílání na videoplatformě Českého florbalu nebo na webu TVCOM.cz. Držte sokolům v derby palce!

Zápas 25. kola Livesport Superligy:

28. 2., 17:00 TJ Sokol Královské Vinohrady - ACEMA Sparta Praha
Rieger aréna | ONLINE | VIDEO | BULLETIN

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.