Odstartoval už pátý ročník SKV kempu!

1. 7. 2021

Klub

3 minuty čtení

První prázdninový den odstartoval pátý ročník tradičního letního SKV kempu. Od 1. do 4. července budou v areálu vinohradského Sokola sportovat mladší ročníky, od 3. se k nim přidají starší florbalisté a florbalistky, jejichž část kempu potrvá do 6. července.

Rozdělení na dvě skupiny se organizátorům osvědčilo. V sobotu a v neděli se program obou part protne a v areálu Sokola se prostřídají. V mladší skupině je 16 účastníků (ročníky 2007 až 2013). Starší skupinu (ročníky 2006 a starší) by mělo utvořit 24 členů. Účastnit se budou jak mladí florbalisté, tak mladé florbalistky.

V mladší skupině převažuje sportovní všestrannost. Děti si vyzkoušejí atletiku, gymnastiku, štafetové a pohybové hry, růžné opičí dráhy a samozřejmě i florbal. Ve starší skupině kemp funguje rovněž jako přípravy na blížící se Prague Games. Převažuje tedy spíše florbal, vylepšování individuálních činností hráčů, nechybějí však také doplňkové sporty jako basketbal, gymnastika a práce na pohybové koordinaci.

Trenéři si pochvalují, že je dostatek času na všem zapracovat. Věnovat se trenérský štáb může důkladně i regeneraci a protažení. Každodenní program je následující: dopoledne se konají dvě tréninkové jednotky, následuje oběd, odpolední trénink a na závěr každého dne přichází odměna v podobě bazénu.

Výhodou je, že se vše koná v areálu v Riegrových sadech. A to včetně oběda v „domácím prostředí“, protože ten pro účastníky kempu připravuje restaurace Vinohradská tělocvična. Trenérské práce se zhostili sportovní ředitel klubu Boleslav Kytka, dlouholetý trenér SKV Vilém Svoboda a dále také Jan Otta, Šimon Král nebo Eliška Hladíková.

Starší skupina zakončí kemp úterním kompenzačním cvičením a odpoledním přátelským utkáním. Ten by měl posloužit jako finální příprava před Prague Games. Tradiční letní turnaj v Praze začíná ve středu 7. července. SKV na něm bude mít zastoupení v podobě týmů starších žáků, dorostenců, juniorů a juniorek.

Na závěr se jeden ze zakladatelů a organizátorů kempu Vilém Svoboda svěřil s hlavní myšlenkou. „Základním cílem je nabídnout našim členům další akci. Během pár dní je hodně času zapracovat na sportovní všestrannosti hlavně u těch mladších a na florbalových činnostech u těch starších,“ uvedl „Vilas“ na závěr.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.