Víkend bez bodu. Sokolové prohráli v Ostravě i doma s Libercem

20. 9. 2021

Muži A

4 minuty čtení

Čekání na výhru se pro florbalisty Vinohrad v Livesport Superlize protáhne. Sokolové totiž nestačili na rozjetou Ostravu a i kvůli malé efektivitě hry prohráli vysoko 1:8. V neděli pak doma padli s Libercem, když se jim nepovedla především úvodní třetina, ve které Severočeši zadělali na výhru. Další utkání je na programu v sobotu na půdě Chodova.

Špatný vstup do utkání zapříčinil, že Vinohrady už v šesté minutě prohrávaly na půdě ostravského FBC 0:2. Prosadili se Chatrný s Kuczerou. Přestože pak sokolové zlepšili svou hru a vytvořili si řadu šancí, žádná z nich se neujala, a tak se na dostřel svému soupeři nedostali.

Definitivně o výhře Ostravy rozhodl vstup do třetí dvacetiminutovky. To se postupně prosadili Malajka, Pešat a Sládek a za stavu 5:0 už o výhře domácích pochyboval jen málokdo. „Výsledek je trochu krutejší, než byl obraz hry na hřišti. Ostrava nás předčila převážně ve hře v útočném pásmu, tam jsme byli bezzubí,“ hodnotil duel kouč Michal Kotlas.

„Neměli jsme hráče v nebezpečných prostorech a nevypracovali jsme si vyložené gólové šance. Když už jsme vystřelili na branku, tak tam byl výborný brankář,“ doplnil Kotlas. Čestný úspěch přišel v 51. minutě, kdy se v přesilovce po krásné přihrávce Ondřeje Stuchlíka prosadil jeho bratr Zbyněk. SKV tedy prohrálo v Ostravě 1:8.

FBC Ostrava – TJ Sokol Královské Vinohrady 8:1 (2:0, 1:0, 5:1)

Branky a nahrávky: 2. Chatrný (Sládek), 6. Kuczera (Malajka), 40. Malajka (Kuczera), 44. Pešat (Klimscha), 46. Sládek (Chatrný), 48. Chatrný (Sládek), 50. Gál (Kuczera), 57. Gál (Pešat) – 51. Z. Stuchlík (O. Stuchlík). Rozhodčí: Both, Černín. Vyloučení: 3:2. Využití: 2:1. Diváci: 117.

Sestava SKV: Šantora - O. Stuchlík, Gold, Ježek, Čuda, Lanc, Hartman - Fiala, Z. Stuchlík, Procházka - Klápa, Cabejšek, Kellenberger - Pinkas, Pergler, Švejda - Bína. Trenéři: Kotlas, Bouša.


Také vstup do druhého víkendového utkání Sokolu nevyšel. Nejprve se ve druhé minutě zjevil v brankovišti Prokop Ferdan a překonal ležící brankáře Musila. O chvíli později Vojtěch Wiener sklepl ze vzduchu do branky chytrou přihrávku aktivně hrajícího Ferdana. Severočeši ještě do přestávky přidali další tři trefy a střetnutí měli plně pod kontrolou.

A když v úvodu druhé části přidal Ferdan svou další trefu, která přišla v přesilovce, bylo téměř rozhodnuto. Sokolové se vzepjali až za stavu 0:7. Viktor Kopecký se nadvakrát dostal k doržáce a přišpendlil míček do sítě. O chvíli později Vojtěch Klápa vykřesal v početní výhodě střelou na blížší tyč naději.

Jenže to bylo ze strany obou týmů vše, Liberec proto vyhrál v Rieger aréně 7:2. Sokolové tak po třech kolech nemají na svém kontě ani jeden bod. Špatné výsledky budou chtít zlepšit v dalších střetnutích. V sobotu se představí na Chodově a 28. září doma přivítají v pražském derby Black Angels.

„Zápas s Libercem rozhodla první třetina, do které jsme v podstatě nepřišli. Dostali jsme góly z míst, na která jsme kluky upozorňovali. Rázem jsme prohrávali o tři góly a první třetina nakonec skončila 0:5. Pro nás pak bylo velmi těžké dostat se zpátky,“ mrzel nevydařený vstup trenéra Davida Boušu.

TJ Sokol Královské Vinohrady – FBC Liberec 2:7 (0:5, 0:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 44. V. Kopecký, 47. V. Klápa (Pergler) – 2. Ferdan (Valeš), 4. Wiener (Ferdan), 5. Baudisch (Světlík), 13. Světlík (Rozkovec), 20. Šoltys (Stránský), 23. Ferdan (Smutný), 42. Valeš (Jakub Kopecký). Rozhodčí: Čížek, Laštovička. Vyloučení: 2:1. Využití: 0:1. Diváci: 60.

Sestava SKV: Musil - O. Stuchlík, Gold, Ježek, Čuda, Lanc, Hartman - Fiala, Z. Stuchlík, Procházka - Klápa, Cabejšek, Kopecký - Pinkas, Pergler, Švejda - Bína. Trenéři: Kotlas, Bouša.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.