V derby prohra s Black Angels

28. 9. 2021

Muži A

3 minuty čtení

Čekání na první body se pro vinohradské sokoly prodlouží. SKV totiž neuspělo v duelu 5. kola Livesport Superligy a na domácím hřišti prohrálo s Black Angels 2:7. O jediné dvě branky Vinohrad se postarali Viktor Kopecký a Lukáš Lanc. Další zápas sehraje Sokol už v sobotu 2. října od 17 hodin opět doma, tentokrát s Českou Lípou.

Hosté si od začátku šli za vítězstvím a po první třetině vedli 3:0. SKV si vytvářelo dostatek střeleckých příležitostí, výborně ale působil v brance Black Angels brankář Matiášek, který pochytal řadu šancí.

Andělé navíc přidali dobrou efektivitu a nakonec si dokráčeli pro pohodlné vítězství 7:2. Za Vinohradské snižoval na konci prostředni dvacetiminutovky po střele ze středu hřiště Viktor Kopecký a ve třetí třetině se z dálky prosadil ještě Lukáš Lanc. Tyto trefy ale pouze výsledek zkorigovaly.

„Nejvíce nám chybělo proměňování šancí. Byli jsme absolutně impotentní, což utkání rozhodlo. Množství příležitostí bylo obrovské,“ zalitoval po zápase kouč Vinohrad Michal Kotlas. „Mluvíme o tom, snažíme se na tréninku vytvářet tlak tak, aby každá střela končila gólem. Jedině tak se můžeme posunout dál,“ dodal trenér SKV.

„Pálí nás to teď hodně, na druhou stranu je důležité, že jsme se do těch příležitostí dostávali. Věřím, že to v nějakém zápase zlomíme, kluci dají góly a budeme ve větší pohodě,“ věří Kotlas svým svěřencům. Šanci na nápravu budou mít sokolové už v sobotu, kdy v dalším domácím střetnutí vyzvou Českou Lípu.

„Dovolil bych si říct, že jsme většinu zápasu byli lepším týmem. Black Angels využili jakéhokoliv otevření a chyby v naší obraně. Padlo dost gólů po brejcích, kdy jsme neměli organizovanou obranu. Je to škoda, výsledek úplně neodpovídá obrazu hry,“ podotkl Kotlas na závěr.

TJ Sokol Královské Vinohrady – Black Angels 2:7 (0:3, 1:1, 1:3)

Branky a nahrávky: 39. V. Kopecký (V. Klápa), 48. Lanc (P. Hartman) – 9. M. Boček (J. Boček), 17. Jan Kopecký (Beránek), 17. Renčín (M. Boček), 24. J. Boček (Renčín), 46. J. Boček (Renčín), 52. Renčín (M. Boček), 59. R. Hanák. Rozhodčí: R. Števček, P. Števček. Vyloučení: 2:1. Využití: 0:1. Diváci: 117.

Sestava SKV: Musil - O. Stuchlík, Čuda, Ježek, Hartman, Lanc (C), Gold, Máca, Paštika - Fiala, Z. Stuchlík, Bína - Kopecký, Pergler, Klápa - Procházka, Pinkas, Hájek - Gregor. Trenéři: Kotlas, Bouša.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.