Mladší žáci i přípravka sokolů vstoupili do nové sezony vítězně

13. 10. 2021

Mladší žáci

4 minuty čtení

Návrat na palubovky ohlásili ve druhém víkendu měsíce října i týmy mladších žáků a přípravky, kteří svými prvními ligovými zápasy zahájili novou sezonu. A vinohradským nadějím se dařilo na všech frontách. Jak výběr trenéra Olivera Golda, tak i nejmenší Sokolové, zvládli vítězně všechna utkání a do tabulky tak připsali všechny cenné body.

Desátý den desátého měsíce letošního roku se nesl ve znamení velkého návratu našich vinohradských nadějí do zápasového procesu. Do svých prvních zápasů nastoupili výběry mladších žáků a přípravky, kteří okusili ligové zápasové tempo po více než roční pauze.

A návrat to byl opravdu povedený. Nejprve se podíváme do Čelákovic, kam se za prvními body do ligové tabulky vydali mladší žáci vedení trenérskou dvojicí Lucie Šťastná-Oliver Gold. Do cesty se jim v městečku vzdáleném jen několik kilometrů od Prahy postavil silný celek Bohemians, kolínští pitbulové a také domácí tým Orky.

Tým pod velením kapitána Honzy Štěrby však překvapil hned v úvodu, když dokázal zaskočit zelenobílé klokany a po výsledku 8:4 dokráčel pro první vítězství v sezoně. Skvělá atmosféra z úvodního klání se s poklidem přenesla i do dalších zápasů a Sokolové na hřišti dominovali.

Kolín si od našich kluků odnesl nepříjemný výprask 15:2, rovněž s domácí Orkou si žáci zastříleli a dokázali s přehledem zvítězit o třináct branek, a navíc s čistým kontem brankáře Sama Nesládka. A my tak můžeme slavit veleúspěšný vstup do dalšího ročníku a zároveň i vytoužený postup do lepšího hracího koše.

„Klíčové pro nás bylo zvládnout první těžké utkání s Bohemians. Kluci to neměli vůbec jednoduché, po téměř roční pauze na ně hned z kraje číhal takový soupeř. Zvládli to však na výbornou a v dalších zápasech jen potvrdili, že zatím jdeme jako tým správným směrem,“ hodnotil uplynulý víkend trenér Gold.

Slavilo se nejen v Čelákovicích, ale také „doma“ na Vinohradech. Nedělní dopoledne patřilo rovněž nejmladším Sokolům, kteří podobně jako mladší žáci zahájili nový ročník. A pod trenérským duem Eliška Hladíková-Petr Antuš dokázali celý turnaj s přehledem ovládnout.

V konkurenci týmů z Unhoště, Kralup nad Vltavou a Rakovníku nenašli jediného přemožitele a zaznamenali tak do tabulky první cenné, ale za to nutno říci důležité bodíky. A radost se tak zcela po zásluze šířila z Rieger arény na všechny světové strany.

„Domácí turnaj, udržena neporazitelnost, a ještě k tomu i neprůstřelnost. Skvělý začátek, netřeba více dodávat,“ ohlédl se za nedělními zápasy kouč Antuš.

Práce, která započala již na letním soustředění v Borotíně, zatím přináší na svou úrodu kýžené ovoce. Radost svým rodičům, trenérům, ale i celému Sokolu udělali kluci bez mála obrovskou a důležité hlavně je, že do nové sezony vkročili správným směrem.

Tímto ale dřina pro kluky nekončí, ba naopak pokračuje. Do dalších zápasů zbývá jen několik dní a hráči už pod dozorem trenérů ladí mušku na další výzvu.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.