Kapitán juniorů Martin Šolaja: Naše výkony jsou kolísavé

9. 12. 2021

Muži A

2 minuty čtení

Čtyři výhry a sedm porážek. Taková je dosavadní bilance juniorů v základní části 1. ligy juniorů. Naposledy se sokolům nepodařilo přivézt body z Ústí nad Labem a z České Lípy. Kalendářní rok 2021 zakončí Vinohradští předvánočními duely s Karlovými Vary a Chomutovem.

SKV neuspělo v letní kvalifikaci o postup do elitní skupiny nejvyšší juniorské soutěže, přesto má šanci se v rámci skupiny A utkávat s kvalitním oponenty. Z úvodních čtyř duelů základní části dokázali mladí sokolové vydolovat dvě výhry. Pak nastalo výsledkově horší období. „Naše výkony jsou velmi kolísavé. Často se nám stávalo, že jsme přišli o vedení v posledních částech zápasů, které jsme měli jasně vyhrát. A kvůli tomu jsme ztratili i velmi cenné body do tabulky,“ vysvětlil Martin Šolaja, s čím se jeho tým nejvíce trápí.

Na hřišti Ústí sehráli žlutočerní v sobotu dobrou partii. Bohužel však přišli o výhru v prodloužení. A na českolipské půdě pak v neděli nezvládli divokou přestřelku. „V zápase s Ústím jsme podali velmi dobrý výkon, ale trápilo nás zakončení. V České Lípě nás hodně položila druhá třetina. Na jejím začátku jsme dostali čtyři góly za minutu a půl a pak už jsme jen dotahovali,“ popsal průběh obou dvou posledních duelů. SKV se aktuálně nachází na osmé příčce skupiny A.

Naději na vylepšení současné pozice budou mít svěřenci kouče Miroslava Purkrábka o víkendu 18. a 19. prosince. To se představí nejprve v Karlových Varech a pak v Chomutově. Vary jsou sedmé, Chomutov čtvrtý, takže jistě půjde o náročná střetnutí. Na domácím hřišti se junioři představí až v novém roce.

POSLEDNÍ VÝSLEDKY JUNIORŮ:

Florbal Ústí - TJ SKV 4:3 po prodl.
FBC Česká Lípa - TJ SKV 13:10

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.