Mladší žáci, elévové a přípravka za sebou mají skvělou první část sezony!

17. 1. 2022

Klub

4 minuty čtení

Je za námi půlka sezony, a tak přichází naše tradiční malé ohlédnutí za tím, co všechno jsme spolu zažili a dokázali. A že toho bylo opravdu hodně!

Hned na začátku nového ročníku jsme spolu se strži vyrazili na Junior Sokol Cup do Pardubic. Byla to taková zkouška nových zkušeností získaných na srpnovém soustředění. Tým mlžů posílený o elévy si na turnaji vedl velmi dobře. 

Poté už se rozjel kolotoč ligových soutěží. Jako první na něj naskočila kategorie elévů. Nebylo to uplně lehké. Náš tým byl složen spíše z hráčů přípravky, ale hráči postupně sbírali nové a nové zkušenosti a nyní jsou v krásném druhém koši. Někteří dokonce vyrážejí na zkušenou i do týmu mladších žáků. 

Další víkend nastoupila k zápasům přípravka. Právě zkušenosti a týmový duch pomáhaly k báječným výkonům na hřišti a k vybojování prvního koše, který jsme spolu i v půlce sezony dokázali udržet. Někteří členové přípravky už si vyzkoušeli turnaj elévů.

Tým mladších žáků vstoupil do sezony ve stejném čase jako přípravka. Rozdíl byl ovšem v tom, že mlži naskočili do soutěže hrané systémem 5+1. Nově získané zkušenosti ze soustředění a tým trenérů posílený o dalšího kouče s hráčskými zkušenostmi nese úspěchy, a tak se kluci postupně probojovali ze sedmého až do čtvrtého koše. 

V listopadu jsme přihlásili druhý tým mlžů vedený další hráčskou posilou v naší trenérské bandě, a sice do soutěže hrané systémem 3+1. Tento celek je složený především z nováčků, kteří i přes prvotní prohry dokáží udržet svou bojovnost. Ta jim v dalších turnajích přináší stále větší úspěchy. 

V říjnu nastoupily ke svým prvním zápasům naše elévky. V letošním ročníku se nám u holek podařilo posílit tým o několik hráček, a tak jsou zápasy zase o něco veselejší. Holky mají možnost zkoušet i na trénincích spousty nových věcí, které pak přenášejí do zápasů. V nich je ze strany holek právě díky širší soupisce vidět nadšení ze hry.

Také mimo zápasy jsme si užili mnoho zábavy, ale i podpořili dobrou věc. Společně jako tým SKV FLORBAL sbíráme kilometry v online behu www.behamespolu.cz na podporu ZOO v Čechách. Celkove jsme se spolu nebo individuálně zúčastnili už deseti závodů a nasbírali skvělých 691 kilometrů. 

V prosinci jsme si užili speciální vánoční trénink se spoustou dárečků a cukrovi. Poté už se vše přehouplo do druhé poloviny sezony.

Za uplynulou dobu se nám podařilo naučit se řadu nových dovedností, získat nové kamarády a podporovat se vzájemně při různých aktivitách. Prostě fungovat jako jeden tým, a to vše za podpory našich trenérů a hlavně našich báječných rodinných příslušníků.

A tak díky moc všem, co v nás věříte, a těšíme se na další společně strávený čas!

Za všechny, jež jsou toho součástí,

Lucka

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.