Výhra v prodloužení po hattricku Gregora! 6. utkání se uskuteční ve čtvrtek

8. 3. 2022

Muži A

4 minuty čtení

Jako na houpačce to bylo se sokoly v pátém duelu 1. kola play down na půdě Pardubic. Už v 16. minutě vedli hosté vysoko 5:0 a vychutnávali si úžasný vstup do zápasu. Jenže Pardubičtí zabrali a ve třetí třetině dokonali velkolepý obrat. SKV srovnalo osm minut před koncem a v prodloužení rozhodl Lukáš Gregor, který zkompletoval hattrick. Šestý zápas se uskuteční ve čtvrtek večer v Rieger aréně.

Tak tohle byl zápas! Jen pár hodin před jeho začátkem Český florbal zveřejnil trest pro Viktora Kopeckého za jeho úder florbalkou ze čtvrtého duelu. Nejproduktivnější hráč Vinohrad obdržel týdenní stopku, a tak do série 1. kola play down už jistě nezasáhne. Trest mu totiž vyprší až 14. března. Jeho místo v první formaci zaujal Lukáš Gregor a v pátém utkání si vedl skvěle.

Ale postupně. Gólový účet otevřel v šesté minutě po trefě ze standardní situace Jan Procházka. O chvíli později chladnokrevně zakončil rychlý únik Ivan Pergler. Stejný hráč měl v úvodním dějství solidní fazonu a prosadil se ještě jednou, když se dostal k odraženému míčku a pohotově ho poslal do sítě.

Sokolové vlétli do úterního duelu jako uragán. Devátá minuta, Lukáš Gregor dostává příliš mnoho prostoru od Pardubických, čehož využívá a míří ke vzdálenější tyči. Fantastickou pasáž Vinohrad pak zpečetil Gregor svým druhým zásahem. V 16. minutě potáhl bleskový kontr a úspěšně zakončil.

Jenže od pátého inkasovaného gólu převzali iniciativu domácí a začali dotahovat. Ještě do konce úvodní části prolomili nulu v kolonce vstřelených branek a ve druhé i třetí části mocně dotahovali. Žlutočerným se naopak nedařilo tak, jako v první třetině, a výsledkem byl dokonaný obrat ze strany domácích. Na 7:6 dával v 50. minutě Lukáš Prix.

Vinohradské sokoly to nepoložilo a vrhnuli se za vyrovnáním. To trefil po průniku zleva a šťastném odrazu od jednoho z domácích florbalistů kapitán Petr Hartman. Prodloužení nemělo dlouhého trvání. Vinohradští získali míček, Zbyněk Stuchlík šikovně přihrál na Gregora a ten další povedenou ránou rozhodl o třetím bodu pro SKV.

„První třetina se nám povedla. Proměnili jsme šance, které jsme měli. Bohužel ve druhé části jsme na to nenavázali a naopak Pardubice byly efektivní,“ popsal divoký vývoj hrdina úterního střetnutí Lukáš Gregor. SKV tak vede v 1. kole play down 3:2 na zápasy. A průběh páté bitvy je nejlepší pozvánkou pro čtvrteční duel. Ten bude od 20 hodin hostit vinohradská Rieger aréna.

Vstupenky budou k dispozici v předprodeji na Ticketportalu za 25,- Kč, na místě pak za 50,- Kč. Zdarma mají vstup držitelé permanentek, členové klubu, děti do 10 let, senioři a dárci krve. Na utkání už mohou všichni bez protiepidemiologických omezení, jediným stále platným narížením je povinnost mít nasazený respirátor. Přijďte sokoly podpořit v jejich snaze udržet se v elitní soutěži!

Sokoli Pardubice – TJ Sokol Královské Vinohrady 7:8 (1:5, 3:1, 3:1 - 0:1) po prodl.

Branky a nahrávky: 17. P. Pakosta (Šmíd), 22. Šmíd (P. Pakosta), 33. Lukáš Kučera (Prix), 35. Zozulák (Teichman), 44. P. Pakosta, 44. Teichman (Slabý), 50. Prix (Šmíd) – 6. Procházka (P. Hartman), 7. Pergler (V. Klápa), 8. Pergler, 9. Gregor (O. Stuchlík), 16. Gregor (Musil), 36. V. Klápa, 53. P. Hartman (Gold), 61. Gregor (O. Stuchlík). Rozhodčí: Kačer, Vašíček. Vyloučení: 1:2. Využití: 1:0. Diváci: 258.

Sestava SKV: Musil - O. Stuchlík, Čuda, Procházka, Hartman (C), Ježek, Pinkas - Fiala, Z. Stuchlík, Gregor - Klápa, Gold, Pergler - Švejda, Máca, Šolaja. Trenéři: Kotlas, Bouša.


6. utkání 1. kola play down Livesport Superligy:

10. 3., 20:00 TJ SKV - Sokoli Pardubice
Vinohrady | ONLINE | VIDEO | BULLETIN

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.