Dorostenci na finále nedosáhli. Pochválil bych týmovou hru, řekl kouč Otta

18. 4. 2022

Dorostenci

3 minuty čtení

Dvě porážky s Královým Dvorem odsoudili dorostence k boji o třetí příčku ve Final Four 2. ligy. Sokolové na kvalitního protivníka nestačili, i tak ale během dvou náročných duelů stihli nabrat velkou porci zkušeností. Za vystoupením svých svěřenců se ohlédl jeden z trenérů týmu Jan Otta.

Vinohradští v prvním utkání prohráli s Královým Dvorem 3:7. „Náš výkon v prvním zápase byl zbytečně svázán atmosferou play off. Dělali jsme chyby, které normálně neděláme. Do zápasu jsme se dostali až ve třetí třetině, kdy jsme soupeře chvílema tlačili, ale nedokázali jsme z toho vytěžit branku. Do šaten jsme tedy odcházeli se čtyřgolovým rozdílem,“ zhodnotil první vystoupení dorostenců trenér Otta. Ve dvojzápase se počítalo celkové skóre, sokolové tak potřebovali tuto ztrátu smazat.

„Na druhý zápas se tým mnohem víc nahecoval a výkon už nebyl nijak zastrašený. První třetinu jsme hráli se soupeřem velmi vyrovnaně, ale ve druhé části už Králův Dvůr začal proměňovat šance. My jsme nedokázali zareagovat. Ke konci utkání jsme zkoušeli hru v šesti, ale bez vsítění branky. Soupeř byl kvalitní a postup do finále si zasloužil,“ přiznal sportovně kouč dorosteneckého výběru, který se na vedení týmu podílí společně s Vilasem Svobodou a Petrem Blažejem.

Jak už jsme ovšem naznačili, pro velmi mladý tým jsou to cenné zkušenosti a zážitky ze zápasů, ve kterých jde o víc než ligové body. „Pozitivem je první seznámení se s play off. Dále pak také to, že jsme se dokázali vzchopit z prvního zápasu. Pochválil bych i týmovou hru a výkony starších žáků. Potěšil nás i Jonáš Platil, který nastoupil do svého prvního zápasu za dorostence a hned ve svém prvním střídání po krásné kličce na mantinelu vstřelil gol. V dobrém představení pokračoval i po zbytek zápasu,“ popsal Otta, co se mu v utkáních s T.B.C. líbilo.

30. dubna se dorostenci poperou o bronz s Falconem. „Máme dostatek času na přípravu. Připravíme se nejlépe, jak to půjde. Chci vidět tým s medailý na krku. To je cíl,“ řekl Otta na závěr. Hrát se bude opět v Kunraticích a duel o třetí pozici začíná ve 14 hodin.

SEMIFINÁLE FINAL FOUR 2. LIGY DOROSTENCŮ:

T.B.C. LUCERN Králův Dvůr - TJ SKV 7:3
TJ SKV - T.B.C. LUCERN Králův Dvůr 9:3

ZÁPAS O 3. MÍSTO:

30. 4., 14:00 TJ SKV - Floorball Club Falcon (SH ZŠ Kunratice)

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.