Nové tváře, vítězná nálada. Ligovou sezonu úspěšně zakončily i nejmladší naděje

9. 5. 2022

Elévové

4 minuty čtení

Řada nových přírůstků do černožluté rodinky, spousta práce a zejména vítězná forma v průběhu celého ročníku. I v takovém dechu se nesla uplynulá sezona v táboře mladých vinohradských talentů. Parta pod vedením trenérského sboru Lucky Šťastné letos reprezentovala značku SKV s naprostou grácií a do šuplíku klubových úspěchů doručila velice zajímavé výsledky.

Do akce se letos tradičně zapojili hned i ti nejmenší bojovníci nosící dres Vinohrad. Pod vedením trenérů Zuzany Bauerové, Elišky Hladíkové a Petra Antuše se černožlutá posádka přípravky pustila do ligové sezony s konkurencí z celého kraje a ve společnosti elitních tuzemských klubů předvedla naprosto neuvěřitelnou jízdu.

Až na pár ojedinělých výjimek se zápasy přípravky nesly v ryze vítězném stylu, chvílemi dokonce jízda budoucích hvězdiček SKV připomínala tažení neporazitelného vojska. Jelikož se však soutěž nejmenších florbalistů nehrála tabulkovým systémem, umístili se nejmenší válečníci na stejných pozicích jako všichni vrstevníci. Ale bilance odehraných zápasů mluví jednoznačně ve prospěch SKV. A to je pro trenérský výběr ten nejhezčí možný dárek.

„Letos se nám sešla výjimečně talentovaná družina prcků, kteří měli od začátku sezóny jediný cíl. Chtěli se florbalem bavit a rozdávat tak radost zejména sobě a rodičům. A až na výjimky ji dělali i nám,“ hodnotil ligový ročník trenér Petr Antuš.

Kromě těch nejmladších se soutěžní zápasy týkaly i kategorie elévů, ke kterým se často přidávala výpomoc právě z přípravky. Jejich sezóna se na rozdíl od té přípravkové nesla ve stylu divoké horské dráhy. Chvílemi se radovalo, chvílemi zase plakalo, ale i tak se za touto sezónou ohlíží tým trenérů s úsměvem na tváři. A natěšení elévci už se pomalu ale jistě chystají na tvrdou práci v mladších žácích.

A zejména tam se v uplynulé sezóně děly velké věci. Kádr před samotným začátkem ročníku přebrala trenérská dvojice Oliver Gold-Pepa Němeček, pro které byl letošní cíl jasný: dostat žáčky ze spodních košů až mezi absolutní elitu. A tento troufalý plán (skoro) vyšel. Parta kolem kapitána Jana Štěrby ztratila za celý rok pouhé tři duely a skončila tak těsně pod hranicí dvou nejlepších košů v lize.

„Více než samotný výsledek nás těší progres, který jsme s týmem za tento rok udělali. Kluci neuvěřitelně vyspěli nejen jako hráči, ale zejména jako osobnosti, což je příjemná vizitka a reprezentace pro celý klub,“ shodlo se trenérské duo.

A nehrálo se pouze na velkém hřišti. Nový hrací systém 3+1 převzal do právě skončené sezóny další hráč mužského A-týmu Štěpán Švejda, jenž se staral zejména o výchovu a herní rozvoj na menších rozměrech. S týmem, který do kabiny pojal hned několik nových jmen, však rozhodně nezklamal. „Na to, že někteří kluci přišli před začátkem sezony jako úplní začátečníci, jsme udělali pořádný kus práce,“ řekl kouč druhé bandy mladších žáků.

Spousta nových tváří, spousta nových trenérů, ale radost ze hry a tužba rodinných vztahů z organizace SKV rozhodně nevymizely. Kapela rozdováděných a věčně vysmátých žlutočerných florbalistů se zase o trochu rozrostla a budoucnost je tak zcela v naší režii.

„Společně K Vítězství a také neutichající zábavě na hřišti i mimo něj,“ zakončila ve velkém stylu samotná „máma“ vinohradských dětiček Lucka Šťastná. A hurá do další sezony!

Foto: David Štěrba

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.