Vinohrady vstoupí do sezony s rekordním počtem družstev!

1. 6. 2022

Klub

3 minuty čtení

S rekordním počtem dvaceti družstev vstoupí vinohradský florbalový klub do nového ročníku 2022/2023. Mužský A tým, junioři, dorostenci a juniorky přitom budou působit v nejvyšších soutěžích. U dorostenců a juniorek jde vzhledem k předchozí sezoně o novinku. SKV bude mít zastoupení také v obou pohárových soutěžích.

Vinohrady svými družstvy pokryjí všechny kategorie, a to i v dívčí složce, ve které najdeme všechny týmy od elévek až po dospělé. Juniorky se budou nově účastnit 1. ligy. Od dorostenek níže pak budou SKV reprezentovat týmy v soutěžích hraných systémem 3+1. Ligových turnajů se budou účastnit i nejmenší dívky z kategorie elévek.

Mužský A tým udržel nejvyšší soutěž vítězstvím v 1. kole play down nad Pardubicemi. V elitní lize budou po dobré zkušenosti z uplynulého ročníku pokračovat rovněž junioři. Novinkou je přihlášení dorostenců do 1. ligy. I dorostenci tak budou mít možnost poměřit se s kvalitním tuzemskými celky. Dorostenci, starší žáci a mladší žáci pak mají přihlášena hned dvě družstva.

Co se dospělých rezerv týče, vše zůstává při starém. Benfika se bude snažit obhájit bronzovou příčku divize, Celtics se o ligové body tradičně poperou v regionální lize a déčko čeká po sestupu pražská a středočeská soutěž, tedy osmá liga. Ženský A tým rozjede svou pátou sezonu v 1. lize a pokusí se bojovat o nejvyšší příčky. Béčko nastoupí do ligových bojů o úroveň níže.

Do Poháru Českého florbalu vedení vinohradského oddílu přihlásilo jak muže, tak ženy. V mužské části se SKV nezúčastní vrcholové části určené pro superligová mužstva. Pohárový kádr totiž bude určen zejména mladíkům, kteří budou mít na konci prázdnin možnost poměřit se s dospělými týmy a ukázat svůj potenciál.

Vinohradské týmy přihlášené do sezony 2022/2023:

Muži A - Livesport Superliga
Muži B - divize
Muži C - regionální liga
Muži D - PH a SČ soutěž mužů

Junioři - CE soutěž juniorů
Dorostenci A - 1. liga dorostenců
Dorostenci B - 3. liga dorostenců
Starší žáci A - Liga starších žáků
Starší žáci B - Liga starších žáků
Mladší žáci Ž - Liga mladších žáků
Mladší žáci Č - Přebor mladších žáků
Elévové - Liga elévů 3+1
Přípravka - Liga přípravek 3+1

Ženy A - 1. liga žen
Ženy B - 2. liga žen
Juniorky - 1. liga juniorek
Dorostenky - 3. liga dorostenek 3+1
Starší žákyně - Přebor starších žákyň 3+1
Mladší žákyně - Liga mladších žákyň 3+1
Elévky - Liga elévek 3+1

Foto: David Štěrba

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.