Z Ostravy se sokolové vrátili bez bodu

25. 9. 2022

Muži A

3 minuty čtení

Sokolové prohráli ve 4. kole Livesport Superligy na hřišti Ostravy 2:5. V utkání sice vedli jako první, pak se jim však nevydařily zbytek první třetiny a celá druhá část. Vinohrady tak zapsaly druhou porážku v sezoně a v tabulce nejvyšší soutěže spadly na sedmou příčku. Další zápas sehrají svěřenci trenéra Kapuciána až v pátek 7. října.

Utkání ale nemělo ze strany SKV špatný úvod. Zbyněk Stuchlík famózně vymíchal svého protihráče, nasadil mu jesličky a střelou k tyči poslal hosty do vedení. Jenže to byla až do 57. minuty jediná trefa sokolů. Do té doby se prosazovali jen Ostravané. Ještě do první přestávky zařídili otočku Ladislav Gál a Marek Bräuer, ve druhé části se prsoadili opět Gál, Martin Šulc a ve třetí dvacetiminutovce poslal domácí FBC do pohodlného čtyřbrankového náskoku Lukáš Pobořil.

V závěru už pouze skóre zkorigoval Tomáš Gärtner, který se prosadil po střele od mantinelu. I u jeho zásahu asistoval Ondřej Stuchlík, který tak nasbíral za zápas dvě gólové nahrávky. Víc už však sokolové nezvládli. „Vůbec jsme se nedostali do zápasu. Náš přístup nebyl odpovídající tomu, abychom zde brali body,“ zhodnotil prohraný zápas kapitán SKV Petr Hartman.

„Hodnocení zápasu je jednoduché. Naše hra se ztratila někde po cestě. Domácí nás vyškolili z efektivity a z proměňování šancí. Pro nás je to extrémně důležité probuzení do reality, protože v superlize se nic nedostává zadarmo,“ neskrýval po utkání zklamání trenér SKV Jan Kapucián. „Musíme do dalších zápasů zlepšit pohyb, celkové nasazení a proměňování šancí,“ dodal. 7. října se Vinohradští střetnou doma s Bohemians, dva dny na to bude následovat další domácí duel s mistrovskou Mladou Boleslaví.

FBC Ostrava – TJ Sokol Královské Vinohrady 5:2 (2:1, 2:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 17. Gál (Chatrný), 20. Bräuer (Šubert), 27. Gál (Kuczera), 31. Šulc (M. Sedláček), 43. Pobořil (Šulc) – 13. Z. Stuchlík (O. Stuchlík), 57. T. Gärtner (O. Stuchlík). Rozhodčí: Sýkora, Tkáč. Vyloučení: 1:2. Využití: 1:0. Diváci: 57.

Sestava SKV: Blumbergs - Horák, Hartman (C), Kellermann, Jan Procházka, O. Stuchlík, Jiří Procházka, Kužel - Pergler, Máca, Klápa - Trojáček, T. Gärtner, D. Gärtner - Plíhal, Z. Stuchlík, Hájek - Blažej, Melíšek. Trenéři: Kapucián, Purkrábek.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.