Paráda! Ladies porazily extraligové Panthers a jsou ve čtvrtfinále poháru

1. 11. 2022

Ženy A

3 minuty čtení

Po nadějné první třetině to v dalším průběhu vypadalo, že se Ladies s pohárovou soutěží rozloučí v osmifinále. Jenže ve třetí třetině, podobně jako v minulém kole na půdě Slavie Plzeň, zavelely k obratu a slaví nad extraligovým sokem senzační triumf! Ve čtvrtfinále se ženy Vinohrad utkají se střešovickým Tatranem.

V první části držely Ladies s favoritem duelu krok. Jenže ve druhé třetině se panterkám podařilo utéct o dvě branky. Jenže SKV má Angeliku Bližňákovou, fantomku pohárových zápasů. Už v Plzni na hřišti Slavie zavelela v předešlém kole k obratu a podobně si vedla i nyní. V průběhu třetí třetiny vsítila tři góly, celkově v utkání zapsala čtyři trefy a Ladies nakonec oslavily výhru 7:5.

„Po nevydařeném víkendu jsme si chtěli sami dokázat, že umíme hrát florbal i se silným týmem, jako jsou Panthers. Troufnu si říci, že jsme po většinu zápasu byli kvalitnějším týmem, ale stále nás trápí výpadky koncentrace. Pro nás velmi cenné zkušenosti do další části sezony a už se těšíme v dalším kole na Tatran!“ ohlédl se za vítězným duelem kouč Ladies Jan Skála a připomněl i víkendovou ligovou porážku od Plzně.

Do bojů v Poháru Českého florbalu se v minulém týdnu zapojili také muži. Ti s omlazeným kádrem plným juniorů a hráčů do 23 let nestačili na Orku Čelákovice, tedy tým z národní ligy, a padli 4:12. Za zmínku jistě stojí šestá výhra Benfiky v sezoně. Po divokém výsledku bere béčko tři body za vítězství 12:9.

Osmifinále Poháru Českého florbalu:

TJ Sokol Královské Vinohrady - Panthers Praha 7:5 (2:2, 1:3, 4:0)
Branky: 3. Trnková, 13. Bližňáková, 23. Škvorová, 33. Bližňáková, 34. Reischlová, 37. Bližňáková, 44. Bližňáková - 1. Budská, 5. Retová, 16. Schmiedová, 17. Retová, 25. Maurerová. Rozhodčí: Zolotar, Novák. Vyloučení: 2:2. Využití: 2:0. Diváků: 60.

Ostatní výsledky z minulého týdne:

Muži A (Pohár Českého florbalu):
Orka Čelákovice - TJ SKV 12:4

Ženy A (1. liga žen):
TJ SKV - FBŠ SLAVIA Fat Pipe Plzeň 4:8

Muži B (divize A):
TJ SKV - SK Bivoj Litvínov 12:9

Muži D (PH+SČ soutěž mužů):
TJ SKV - J.B.M. Praha 2:3
TJ SKV - Texas Longhorns B 2:7

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.