Prohra v pohárovém čtvrtfinále se ctí. Ladies nestačily na Tatranu

23. 11. 2022

Ženy A

2 minuty čtení

Poprvé v historii prošel ženský tým Vinohrad až do čtvrtfinále Poháru Českého florbalu. A s pohárovou soutěží se Ladies loučí určitě se ctí. V boji o postup mezi nejlepší čtveřici totiž padly s Tatranem Střešovice, třetím týmem Extraligy žen, 3:8. Výborným výkonem se prezentovala především brankářka SKV Daniela Kreisingerová.

Ladies prohrávaly už od čtvrté minuty. Škoda, že pak vinohradským florbalistkám nevyšel závěr úvodní patnáctiminutovky (pohárová soutěž se hraje na 3x15 min). Ve vlastní přesilovce ztratily míček a soupeřky spěchající do protiútoku musely zastavit až za cenu faulu. V závěru první části pak Tatran přidal druhou branku.

Prostřední dějství bylo ze strany SKV vůbec nejpovedenější. Po gólu na 0:3 se po standardní situaci trefila Běla Novotná a rozjásala solidně zaplněnou Rieger arénu. Ve 21. minutě Nikola Trnková vystřelila z ostrého úhlu a balonek přišpendlila do šibenice. Vinohrady se tak proti extraligovému soupeři dostaly na dostřel!

Jenže favorit si zbytek utkání pohlídal a vsítil dalších pět gólů. SKV už dokázalo pouze korigovat, když se po hezké kombinaci a úniku prosadila Eliška Reischlová. „Naše cesta v poháru sice skončila, pozitivní pocity nicméně převládají. Zápasy, jako byl ten dnešní s extraligovým soupeřem, nás zásadním způsobem posouvají a rozvíjí. Děkujeme našim holkám za perfektní nasazení,“ ohlédl se za posledním vystoupením Ladies v aktuálním ročníku poháru kouč František Kovač. 

Čtvrtfinále Poháru Českého florbalu:

TJ Sokol Královské Vinohrady - Tatran Střešovice 3:8 (0:2, 2:2, 1:4)

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.