Vedení 4:0 nestačilo... SKV padlo v TV utkání s Black Angels

6. 12. 2022

Muži A

6 minut čtení

Sokolové za sebou mají výsledkově nepovedené dvojutkání. Nejprve sice srdnatě vzdorovali silným Vítkovicím, ale na víc než na prohru 6:10 to nestačilo. V pondělí se pak hráči SKV představili v televizním utkání na hřišti Black Angels. Ani slibné vedení 4:0 triumf nepřineslo a Hartman a spol. nakonec padli 7:8 v prodloužení. Následovat teď bude série velmi důležitých střetnutí.

V posledním domácím střetnutí s Vítkovicemi sokolové inkasovali 18 branek. Stejný přídělek se tentokrát nekonal a Vinohradští odehráli proti Vítkovicím výsledkově solidní zápas. V první třetině dokonce Radek Kužel dalekonosnou ránou, která zaskočila brankáře Jasioka, vyrovnával na 1:1. Vítkovičtí ale bohužel do konce úvodní části ještě přidali další dvě uklidňující trefy.

Úvod druhé dvacetiminutovky se změnil na přestřelku. Ondřej Stuchlík v přesilovce krásně našel na zadní tyči volného Ondřeje Plíhala a ten snížil na 2:3. Hosté opět odskočili, ale i na to dokázalo SKV zareagovat. Vojtěch Klápa absolvoval slalom středem hřiště, shodil míček na volného Kužela a ten vsítil svou druhou trefu v utkání. Vítkovičtí pak díky dvěma brankám navýšili své vedení.

Třetí dějství bylo gólově nejbohatší, na výhře Vítkovic už to však nic nezměnilo. Za SKV se prosadili po chladnokrevném zakončení v samostatném úniku Plíhal, po křížné přihrávce a střele z první Vojtěch Máca a po nádherně sehrané standardní situaci Štěpán Švejda. Sokolové tak nakonec padli s Vítkovicemi po důstojném výsledku 6:10.

„V první třetině jsme i po zisku míčku měli problém dostat se dopředu. Soupeř to dobře kontroloval. Ve druhé části jsme hráli poměrně vyrovnaný zápas, ale neproměňovali jsme šance. V poslední třetině jsme to museli trochu otevřít a tam se projevila zkušennost soupeře,“ ohlédl se za prohrou se sedminásobným mistrem trenér Miroslav Purkrábek.

Nejlepším hráčem na straně SKV byl vyhlášen Radek Kužel, který vsítil dvě branky. „Kdybychom proměňovali šance, tak jsme to mohli trochu více zdramatizovat. Nebylo jich sice tolik, ale ty, co jsme měli, se daly využít,“ doplnil svého trenéra Kužel. Ten se musel vypořádat se změnou postu. Z obránce byl totiž posunut na centra. „Co mi trenér přidělí, to se snažím plnit,“ přiznal skromně.

TJ Sokol Královské Vinohrady – 1. SC TEMPISH Vítkovice 6:10 (1:3, 2:3, 3:4)

Branky a nahrávky: 11. Kužel (Hartman), 21. Plíhal (O. Stuchlík), 23. Kužel (V. Klápa), 44. Plíhal (Pergler), 53. Máca (V. Klápa), 59. Švejda (O. Stuchlík) – 8. Hatala (Slončík), 13. R. Gattnar (Sidunov), 16. Sidunov (Matejčík), 23. M. Gattnar (Zubek), 24. Palčinský (Slončík), 32. Matejčík (Sidunov), 43. M. Gattnar (Šindler), 46. Šindler (M. Gattnar), 55. R. Gattnar (Besta), 58. Matejčík (Sidunov). Rozhodčí: Šedivý, Štengl. Vyloučení: 1:2. Využití: 1:0. Diváci: 65.

Sestava SKV: Křepelka - O. Stuchlík, Jiří Procházka, Kellermann, Hartman (C), Horák, Jan Procházka, Otta - Plíhal, T. Gärtner, Pergler - Švejda, Kužel, Klápa - Trojáček, Máca, Pinkas - Blažej, Hájek. Trenéři: Kapucián, Purkrábek.


Svěřenci trenéra Kapuciána vlétli do televizního derby ve velkém stylu. Švejda zakončil výborně secvičenou standardní situaci a otevřel skóre utkání. O chvíli později Ondřej Plíhal útočil středem a chytrou střelou dal na 2:0. Pak se letní posila SKV změnila v nahrávače. Plíhal našel před brankou úplně volného Ondřeje Stuchlíka a ten se nemýlil. Výborná pasáž SKV pokračovala. Kužel získal míček z presinku a Vojtěch Klápa nádhernou střelou poslal SKV do čtyřgólového vedení. 

Pak sice Black Angels odmazali nulu v kolonce vstřelených branek, bylo to ale dál SKV, které drželo nad zápasem kontrolu. Výborně hrající Plíhal si narazil o protihráče a zasunul míček do branky. Vinohradští vedli 5:1. I po dalším snížení dokázal Petr Hartman najít před brankou nabíhajícího Kužela a ten zvýšil na 6:2. Jenže pak se sokolům přestalo dařit, přišla série chyb v obraně a ve 46. minutě bylo srovnáno - 6:6.

Ještě jednou se Vinohradští vzchopilil a Hartmanův oblouček skončil ve 48. minutě až v síti. O minutu později však bylo opět srovnáno a duel dospěl až do prodloužení. V něm se prosadil slovenský mladík ve službách „andělů“ Vladimír Bačinský. Black Angels tedy nakonec ovládli pražské derby před televizními kamerami 8:7 v prodloužení.

„Fakt mě to mrzí. Zápas jsme měli zvládnout. Je vidět, že nám pořád chybějí určité zkušenosti, když vedeme. Začali jsme od druhé třetiny prohrávat souboje, a to si myslím, že rozhodlo,“ byl po utkání smutný autor dvou branek SKV Ondřej Plíhal. Už v sobotu se sokolové představí v České Lípě a poslední víkend před Vánocemi čekají Vinohradské venku Otrokovice a doma Ostrava.

Black Angels – TJ Sokol Královské Vinohrady 8:7 (0:4, 4:2, 3:1 - 1:0) po prodl.

Branky a nahrávky: 25. R. Hanák (Doležal), 27. Bauman (V. Novotný), 35. Fryš, 39. M. Burian (J. Boček), 43. J. Boček (Fryš), 46. M. Burian, 49. R. Hanák (Renčín), 62. Bačinský (Hromada) – 2. Švejda (V. Klápa), 9. Plíhal (Ji. Procházka), 16. O. Stuchlík (Plíhal), 17. V. Klápa (Kužel), 27. Plíhal (Pergler), 36. Kužel (Hartman), 48. Hartman (Kellermann). Rozhodčí: Kropáček, Novák. Vyloučení: 1:2. Využití: 1:0. Diváci: 115.

Sestava SKV: Křepelka - O. Stuchlík, Jiří Procházka, Kellermann, Hartman (C), Horák, Jan Procházka, Otta - Plíhal, Máca, Pergler - Švejda, Kužel, Klápa - Trojáček, Blažej, Pinkas. Trenéři: Kapucián, Purkrábek.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.