Sokolové v Pardubicích přišli o vedení a nakonec prohráli po nájezdech

13. 2. 2023

Muži A

5 minut čtení

Dva zápasy, jeden bod. Taková je bilance sokolů z uplynulého hracího víkendu Livesport Superligy. Mrzet může Vinohradské především páteční utkání, ve kterém SKV vedlo v Pardubicích v průběhu třetí třetiny 5:3. Nakonec ale o náskok přišlo a prohrálo s Východočechy po nájezdech. V neděli pak svěřenci koučů Kapuciána a Purkrábka prohráli na hřišti Vítkovic 2:10.

Start pátečního duelu 23. kola Livesport Superligy byl pro sokoly hororový. Už v první minutě otevřel skóre Ondřej Machatý a domácí v první části vsítili další dva góly. Pro SKV hodně špatný začátek. Jenže Vinohradští se z něj dokázali skvěle oklepat. Na začátku druhého dějství v přesilovce vše prostřelil Jan Procházka. Ve 37. minutě Matěj Horák vystihl pardubickou rozehrávku, předložil míček Tomáši Gärtnerovi a ten dokázal střelou na bližší tyč vstřelit kontaktní gól.

A o chvíli později bylo na lavičce SKV ještě veseleji. Ivan Pergler svým pokusem zaskočil domácího brankáře Matěje Denemarka a srovnal na 3:3. Sokolům vyšel konec prostřední dvacetiminutovky na výbornou a opět u toho byl výborně hrající Matěj Horák. Tentokrát si vyměnil roli s Tomášem Gärtnerem a zakončil rychlý brejk SKV. Po přestávce se Horák prosadil podruhé a byl to už jeho třetí bod v utkání. Další precizní kombinace druhého útoku znamenala vedení 5:3.

Jenže domácí bohužel dokázali v posledních dvou minutách srovnat. Vyrovnávajícího gólu dosáhli v čase 59:27. Utkání za stavu 5:5 dospělo až k samostatným nájezdům. Za stavu 2:2 uspěl domácí Martin Zozulák, ale jeho protějšek Petr Hartman recept na Denemarka nenašel. Pardubice tak důležitý souboj o body vyhrály 6:5 po nájezdech. „Ve třetí třetině jsme byli horším týmem, Pardubice na nás vytvořily tlak a daly dva góly. Zisk jednoho bodu je pro nás zklamáním,“ mrzela kouče Miroslava Purkrábka nepovedená třetí část.

Sokoli Pardubice – TJ Sokol Královské Vinohrady 6:5 (3:0, 0:4, 2:1 - 0:0) po sam. náj.

Branky a nahrávky: 1. Machatý (Zozulák), 12. Žáček (Křinka), 15. A. Šmíd (Prix), 59. Ďopan (J. Burian), 60. Ďopan (A. Šmíd), rozh. náj. Prix – 21. Ja. Procházka (O. Stuchlík), 37. T. Gärtner (D. Gärtner), 38. Pergler (Kužel), 40. M. Horák (T. Gärtner), 45. M. Horák (D. Gärtner). Rozhodčí: Sýkora, Tkáče. Vyloučení: 1:3. Využití: 1:0. Diváci: 205.

Sestava SKV: Blumbergs - Kellermann, Hartman (C), Trojáček, Jan Procházka, O. Stuchlík, Jiří Procházka, Čuda - Švejda, Máca, Klápa - Horák, D. Gärtner, T. Gärtner - Pergler, Kužel, Plíhal - Gregor, Hájek. Trenéři: Kapucián, Purkrábek.


Utkání na půdě sedminásobného mistra se od začátku nevyvíjelo pro SKV dobře a už v osmé minutě to bylo 2:0 pro domácí. A když pak Vítkovičtí vstřelili dvě branky v oslabení, byl to pro hosty tvrdý direkt. Sokolové v duelu dosáhli na dvě branky. Ve 38. minutě Tomáš Gärtner přihrál zpoza branky na svého bratra Daniela a ten skóroval. V polovině poslední třetiny se pak střelou z dálky prosadil Štěpán Švejda. Sokolové tak alespoň zkorigovali skóre, byť domácí ještě v závěru přidali tři slepené trefy, kvůli nimž vypadá konečný výsledek o něco nelichotivěji.

„Chtěli jsme se tady porvat alespoň o bod, ale to se bohužel nepovedlo. Vítkovice zaslouženě vyhrály takovým rozdíl, jakým vyhrály. Pro nás ponaučení na čem pracovat, abychom příště takovým týmům mohli lépe čelit,“ ohlédl se za výjezdem do Ostravy trenér Jan Kapucián. Další superligové střetnutí sehrají Vinohradští v neděli 19. února, kdy na domácí půdě v důležitém utkání vyzvou Black Angels.

1. SC TEMPISH Vítkovice – TJ Sokol Královské Vinohrady 10:2 (2:0, 4:1, 4:1)

Branky a nahrávky: 6. Fukala (Jankovský), 8. Matejčík (Jasiok), 25. Delong (Šindler), 27. Hubálek (Šebesta), 28. Šindler, 40. Hubálek (Delong), 48. Delong, 58. Pažák (Hubálek), 58. Kaleta (Fukala), 58. Besta (O. Vítovec) – 38. D. Gärtner (T. Gärtner), 50. Švejda (Gregor). Rozhodčí: Kačer, Vačíek. Vyloučení: 5:2. Využití: 1:1. V oslabení: 2:0. Diváci: 186.

Sestava SKV: Křepelka - Čuda, Hartman (C), Trojáček, Jan Procházka, Kellermann, Jiří Procházka - Švejda, T. Gärtner, D. Gärtner - Pergler, Kužel, Plíhal - Pinkas, Blažej, Hájek - Máca, Gregor. Trenéři: Kapucián, Purkrábek.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.