Erich Kellermann: Budeme moc rádi, když nás fanoušci přijdou v neděli podpořit

14. 2. 2023

Muži A

3 minuty čtení

Klíčová fáze základní části je tady. Do konce dlouhodobé fáze Livesport Superligy zbývají už jen dvě kola a sokoly čeká poslední domácí utkání. V neděli se od 17 hodin střetnou s Black Angels. Situace v tabulce je zamotaná a o dvě místa v play off ještě hrají tři týmy. Vinohradští tak budou chtít proti městskému rivalovi uspět. Před důležitým duelem promluvil obránce Erich Kellermann.

Sokolové se prali o důležité body už v pátek na hřišti Pardubic. Po první dvacetiminutovce ovšem prohrávali 0:3. „Do začátku zápasu v Pardubicích jsme chtěli vstoupit sebevědomě, posíleni dobrými výsledky z předchozích zápasů, a soustředit se na vlastní hru. Ta však nefungovala proti relativně dobře takticky hrajícím Pardubicím, proto trenéři po první přestávce změnili pokyny ke způsobu bránění. Mohu říci, že v sezoně dosud nebyl podobný moment, kdy by změna taktiky takto pomohla ke zlepšení naší hry,“ ohlédl se Kellermann za obratem, který následoval v prostředním dějství. Po ní SKV vedlo 4:3.

A když se ve třetí části podruhé prosadil Matěj Horák, bylo to už 5:3 pro hosty. Jenže sokolové pak nezvládli koncovku. „Celá třetí třetina se nesla v opatrném duchu, kdy jsme nechtěli lacinou chybou dostat soupeře na dostřel, takže jsme ješte do 59. minuty vedli o dva góly. Bohužel soupeři se podařil risk při hře bez brankáře. Možná i díky našemu nedostatečnému důrazu vyrovnal. V závěru naneštěstí vytěžily bonusový bod Pardubice, takže nám nezbývá nic jiného než se prát o zbývající body a doufat, že nám v konečném zúčtování právě ten jeden bod nebude chybět,“ popsal nevydařený konec sokolského derby a následnou neúspěšnou nájezdovou loterii.

Superligový víkend zakončilo SKV v Ostravě proti favoritovi. „Zápas ve Vítkovicích byl úplně jiný. Chtěli jsme do něj vstoupit s co nejdůslednější obranou a snažit se vytěžit z minima maximum. To se bohužel nepodařilo. Soupeř nás nepodcenil a pro vítězství si došel především kvalitní hrou jeden na jednoho a neděláním zbytečných chyb, kterých bychom mohli využívat,“ zhodnotil vytáhlý obránce prohru 2:10. Po pondělní dohrávce, ve které Liberec po nájezdech zaskočil Chodov, je situace v tabulce následující. Devátí Severočeši mají 25 bodů, SKV 23 a jedenáctá Česká Lípa 22. Poslední dvě kola rozhodnou.

Napovědět může už to příští, kdy sokolové v Rieger aréně hostí Black Angels. „Celý tým je soustředěný na nejdůležitější zápas sezony. Z předchozího televizního utkání s Black Angels si pamatujeme, že musíme hrát celých šedesát minut soustředěně, jinak neuspějeme. Uvědomujeme si, že ani výhra za tři body nemusí stačit, ale to teď vůbec nemusíme řešit. Důležitá je neděle a od ní se pak může odvíjet celý zbytek seziony i otázka, jestli můžeme celý ročník považovat za úspěšný. Budeme moc rádi, když nás přijdou v neděli diváci podpořit,“ poprosil fanoušky SKV a připomněl první vzájemný duel s anděly, který i přes slibný náskok nakonec skončil prohrou v prodloužení.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.